1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erzurum’dan Suriye’ye 10 TIR Yardım
Erzurum’dan Suriye’ye 10 TIR Yardım

Erzurum’dan Suriye’ye 10 TIR Yardım

Erzurum İHH İnsani Yardım Derneğinin başlatmış olduğu “Acil Un Yardım Çağrısı” kapsamında 10 Tır insani yardım daha gönderildi.

22 Aralık 2015 Salı 16:12A+A-

Erzurum İHH İnsani Yardım Derneğinin başlatmış olduğu ve Sivil toplum kuruluşlarının, iş adamlarının ve Erzurum halkının desteğiyle toplanan 10 tırdan oluşan insani yardım, bugün düzenlenen programla Hayat Reyhan’lı tampon bölgeye gönderildi.

Erzurum Birinci Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen programa Erzurum sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, iş adamları ve İHH gönüllüleri de eşlik etti. Erzurum İHH İnsani yardım Derneği Başkanı Bülent Güven yaptığı açıklama ile basını bilgilendirdi. Akabinde Erzurum Birinci Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney kısa bir konuşma yaptı ve program Mehmet şevket Gökşan’ın yaptığı dua ile son buldu. 

fot---1.jpg

foto-2-010.jpg

foto-4-004.jpg

foto-5-004.jpg

foto-6-001.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Basına ve Kamuoyuna

Bismillahirrahmanirrahim                                                              

Suriye halkının, Diktatör Beşar Esed ve Baas rejiminin onur kırıcı, baskıcı düzenine karşı başlattığı izzetli kıyam, yaklaşık beş yıldır devam ediyor. Belki de tarihin en acı bedellerine rağmen inançla ve fedakârlıkla, yılmadan yoluna devam eden örnek direnişlerden birine şahitlik etmekteyiz.

Suriye’de savaş uzadıkça mazlum halkın ızdırabı büyüyor, sahaya yeni aktörler dâhil oldukça da insanlık dramı daha onulmaz bir hal alıyor maalesef. Daha düne kadar örgüt, grup isimlerini zikrederken bugün yeryüzünün en şerli küresel güçleri onlarca tonluk füzeleriyle, misket bombalarıyla, ölüm kusan son teknoloji ürünü uçaklarıyla, savaş gemileriyle Suriye halkını vuruyor.

ABD ve Rusya’nın başını çektiği küresel güçler, Beşşar Esed-İran ittifakının tüm cinayetlerini adeta aklayıp Suriye’de çok daha büyük acılara kapı aralıyor. IŞİD bahanesiyle Suriye halkının tüm kazanımlarını yok sayan, bölgeye daha büyük savaş güçlerini çeken ve daha büyük katliamları, insani dramları yaratan yeni bir süreç üretiliyor.

Güya teröre karşı savaşan Rusya’nın aylardan beridir hedef tahtasına oturttuğu Esed karşıtı direniş ve bu direnişin bir unsuru olan Bayırbucak Türkmenleri, adeta yeryüzünden silinmek isteniyor. Türkmen Dağı ve köyleri onlarca tonluk modern füzelerle adeta enkaza çevrilmek isteniyor.

Suriye’de artık saflar çok nettir. Beş yıldır devam eden Furkan savaşında nasıl ki tüm zalimler eninde sonunda bir araya gelip asıl renklerini göstermekten çekinmiyorsa; bizler de her zaman mümin kardeşlerimizin safında olduğumuzu göstermekten vazgeçmeyeceğiz. Zalimlerin tehditleri, bizleri mazlum kardeşlerimizin acılarına ortak olmaktan, açlarını doyurmaktan, hastalarını tedavi etmekten, evsizlerini barındırmaktan ve yetimlerini kucaklamaktan yıldıramayacaktır. Zalimlerden değil; yerlerin ve göklerin hâkimi olan Allah’tan korkup mümin kardeşlerimizle hak cephesinde üstümüze düşen sorumlulukları daha canla başla yerine getireceğiz.

Erzurum İHH-İnsani Yardım Derneği olarak, Erzurum’da faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarıyla beraber; Suriye genelinde ve hassaten köklü bağlarla bağlı olduğumuz Bayırbucak Türkmen Bölgesindeki kardeşlerimize, geçtiğimiz ay acil olarak gönderdiğimiz iki tır un yardımını takiben, bugün de on tır yardım malzemesini organize etmiş bulunuyoruz.

Geçtiğimiz ay, Erzurum’da faaliyet yürüten duyarlı sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız görüşmenin akabinde, hep beraber attığımız bu adımlar inşallah Rabbimizin katında kabul edilmiş salih ameller arasında yerini bulur. Erzurum halkının fedakâr tutumu, Erzurumlu hayırsever sanayici ve işadamlarının takdire şayan bağışları da bu meyanda İslam kardeşliğinin makbul bir vesilesi olarak Allah katında mükâfatlandırılır umuyoruz.

Erzurum İHH-İnsani Yardım Derneği olarak, Erzurumlu hayırseverlerin mazlumlara uzanan köprüsü olmak yolunda başlattığımız yardım organizasyonumuzun kesintisiz devam edeceğini tekrar belirtmek istiyoruz. Rabbimizden tüm ümmet coğrafyamızda işgallerin, tecavüzlerin, zorbalık ve sömürünün sona erdiği; hakkın, adaletin ve İslam kardeşliğinin egemen olduğu günleri yakın etmesini diliyoruz. Kardeşlikle imtihan olunduğumuz bu günlerde, üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirebilmeyi ve son nefesimizi müminlerden olarak verebilmeyi nasib etmesini diliyoruz.

Birlikte yapmış olduğumuz bu insani yardım organizasyonunda paydaşımız olan maddi ve manevi hiçbir desteğini esirgemeyen Organize Saniye bölge başkanına, çok kıymetli sanayici ve iş adamlarına, özellikle huzurlarınızda teşekkür etmek istiyoruz.

Bunun yanında yapmış olduğumuz yardım kampanyamıza destek ve katkılarından dolayı; Erzurum Sivil Toplum Kuruluşlarına, Erzurumlu fırıncı esnaf ve iş adamlarına, kadirşinas ve hayırsever bütün Erzurum halkına, gönüllülerimize ve adını zikredemediğimiz bütün hayırseverlere her zaman yanımızda olup bize cesaret veren dua ve desteklerini esirgemeyen siz kıymetli kardeşlerime şükranlarımızı arz ediyor ve saygılar sunuyoruz. 

                                                                               

                                                                             Bülent Güven                                                   

                                                                            Erzurum İHH Başkanı

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT