1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erzurum'da DBP İl Örgütüne Operasyon: 3 Gözaltı
Erzurum'da DBP İl Örgütüne Operasyon: 3 Gözaltı

Erzurum'da DBP İl Örgütüne Operasyon: 3 Gözaltı

Erzurum'da, DBP il örgütüne düzenlenen operasyonda, el yapımı patlayıcı olduğu değerlendirilen bazı malzemeler ile 18 molotofkokteyli ele geçirildi, İl Başkanı Yaprak ile 2 partili gözaltına alındı.

07 Aralık 2015 Pazartesi 17:58A+A-

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, "Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Erzurum il örgütü binasında tüp ve bilyelerle bomba yapıldığı ve molotofkokteyli hazırlandığı" yönündeki istihbarat üzerine çalışma başlattı. 

DBP il örgütünün Mahallebaşı semtindeki binasına düzenlenen operasyonda, İl Başkanı Bilal Yaprak ve örgüt yapılanması içinde "eş başkan" olarak anılan Mizgin Sayan Aksoy'un eşliğinde binada arama yapıldı.

Aramada, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanıldığı değerlendirilen malzemeler, 18 molotofkokteyli ve molotofkokteyli yapımında kullanılan ürünler ile örgütsel içerikli doküman ele geçirildi. 

Ele geçirilen malzemelerle ilgili Yaprak ile il yönetiminde yer alan ve örgüt içi yapılanmada "eş başkan" olarak anılan Aksoy ve H.F. adlı partili gözaltına alındı. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT