1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erzurum'da 5,1 büyüklüğündeki depremin hasarı
Erzurum'da 5,1 büyüklüğündeki depremin hasarı

Erzurum'da 5,1 büyüklüğündeki depremin hasarı

Erzurum AFAD Müdürlüğü, 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından köylerde hasar tespit çalışması yaptı. Toplam 45 evde ağır hasar oluştuğu tespit edildi. Evlerinde ağır hasar olan vatandaşlar, geceyi geçirmek üzere yakınlarının yanına gitti.

20 Kasım 2021 Cumartesi 10:32A+A-

Depremden etkilenen vatandaşlara Kızılay tarafından çorba dağıtıldı. Erzurum AFAD İl Müdürlüğü, evleri hasar gören vatandaşlara çadır dağıtmak için hazırlıklarını da tamamladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı'na ait araçların getireceği çadırların arama-kurtarma ekiplerince kurulumunu yapılacağı öğrenildi.

Depremin hemen ardından başta AFAD olmak üzere çok sayıda kurum Köprüköy ilçesi ve köylerinde çalışma yapıldı.

Arama- kurtarma, psikososyal, ulaşım- altyapı, enerji, beslenme ve hasar tespiti çalışma gruplarında yer alan 136 kişinin depremin hasara yol açtığı mahallelerde görev yaptığı duyuruldu, 200 adet kumanya seti, bisküvi, kek, meyve suyu ve su dağıtımı yapıldı.

Erzurum'daki depremde 45 evde ağır hasar oluştu

Depremde 11 evin ağır hasar gördüğü Duatepe Mahallesinde vatandaşlar ve görevliler yaktıkları ateşlerle ısınmaya çalışırken, ahırların zarar görmesinden dolayı da hayvanlar uygun alanlara alındı.

Erzurum'daki depremde 45 evde ağır hasar oluştu

Duatepe Mahallesi'ndeki evinde tek başına yaşayan 80 yaşındaki Feride Karaca, deprem olduğu anda dışarda olduğunu söyledi. Hasarlı evinin önünde sarıldığı battaniyesi ile bekleyen Feride Karaca, "Deprem anında dışardaydım. Eğer evde olsaydım çöken duvarın altında kalarak hayatımı kaybedebilirdim" dedi.

Erzurum'daki depremde 45 evde ağır hasar oluştu

"En kısa zamanda zararlar giderilecek"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Erzurum'da depremden etkilenen Topçu Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Bazı programları dolayısıyla kente gelen Gül, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ ile helikopterle Topçu Mahallesi'ne gitti.

Hasar gören bölgeleri inceleyen Gül ve beraberindekiler, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak sorun ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Bakan Gül, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, depremde bir can kaybının yaşanmadığını söyledi.

Depremin ilk dakikasından itibaren devletin tüm birimlerinin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Az önce bir araya geldiğimiz vatandaşlarımıza Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını ilettim. Vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde görmek üzere burayı ziyaret ettik. Sabaha kadar tüm ekiplerimiz canla başla çalıştılar. Çadırlar kuruldu, hasarlar tespit edildi. Her zaman olduğu gibi bu olay sonrasında da tüm hasarlar tespit edildi. Zararların hepsi en kısa zamanda giderilecektir, çok şükür bir can kaybı yok. Bir vatandaşımız gözlem altında ve durumu iyi."

Gül, hayvancılık bölgesindeki ahırların zarar görmesi nedeniyle hayvanlar için çadır kurulacağını belirterek, endişe edilecek bir durumun olmadığını ve ekiplerin hasar tespitinin bugün netleşeceğini sözlerine ekledi.

 

Erzurum'daki depremde 45 evde ağır hasar oluştu

Kaynak: TRT Haber
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT