1. YAZARLAR

  2. Tamer Korkmaz

  3. Ergenekon'un Generalleri
Tamer Korkmaz

Tamer Korkmaz

Yazarın Tüm Yazıları >

Ergenekon'un Generalleri

12 Mart 2009 Perşembe 05:25A+A-

Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesinde Şener Eruygur ve Hurşit Tolon için müebbet hapis cezası isteniyor. İki emekli orgeneralin de aralarında bulunduğu on dört zanlı “örgütün yöneticisi” olmakla, “Hükümeti ve Meclis'i ortadan kaldırmaya” teşebbüsle/darbe girişimiyle suçlanıyorlar.

Hatırlarsanız, Eruygur ve Tolon'un “sağlık nedenleri” ile tahliye olmalarından dolayı kimi çevreler ikilinin “Ergenekon davasından paçayı kurtarabileceklerini” iddia ediyorlardı…

Bu iki paşa sanki yargılanmayacaklarmış gibi bir “kirli propaganda”yı itina ile yürütenler vardı. Malum güdülemenin tesirinde kalanlar da az değildi.

Davadan “sağlık nedenleri” kisvesi altında yırtmaya yönelik girişimlerin varlığı, bu yöndeki kimi ince numaraların amacına ulaşacağı anlamına gelmiyordu.

Ek iddianamenin ana hatları, “Paşalar bu işten sıyrılacak” yollu temelsiz iddiaları berhava etmiş oluyor.

Şener Eruygur'un eşine ait ses kaydının deşifre edilmesi artı Tolon'un tahliyesine yönelik gelişmelerin vardığı nokta paşalarla ilgili gerçeği kamuoyuna göstermiş oldu.

Ek iddianamede iki paşaya vahim suçlamalar yöneltilmiş olması ve haklarında istenen cezalar olayın ne denli ciddi boyutta olduğunun göstergesidir.

*

Ergenekon Davası, cumhuriyet tarihinin en büyük davasıdır. Bu hayati davanın arkasında Ankara'daki devlet kurumların ortak iradesi vardır.

Ergenekon örgütünün üzerine kararlılıkla gidilmeye devam ediliyor. Statüko kalıntılarının gayretleri Ergenekon operasyonunun/davasının önünü kesemez.

Kimileri bu davadan yırtmak istiyor ve bu amaçla malum kurumlardaki bazı destekçileri eliyle numaralar çeviriyor diye bu tarihi sürecin hedefine varmasının engellenmesi, etkisizleştirilmesi veya sınırlandırılması mümkün değildir.

Ergenekon yanlısı çevrelerin davayı sulandırma veya lekeleme çabaları her defasında boşa çıkıyor…

Ergenekon'un üzerine gidilmesi sürecini destekleyen buna mukabil davanın netice alamayacağını/amacına ulaşamayacağını veya tavsayacağını iddia eden kimileri de olup bitenlerin arka planını doğru okuyamadıkları için davanın seyri ile ilgili olarak yanılmaya devam ediyorlar.

*

Ek iddianamenin tamamlanıp İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilmesi önemli bir kilometre taşıydı.

Ergenekon soruşturmasının bundan sonraki aşamasında yeni bir “büyük dalga” bekleniyor.

YENİ ŞAFAK

YAZIYA YORUM KAT