1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Kan Dökmek Katillerin İşidir
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Kan Dökmek Katillerin İşidir

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Kan Dökmek Katillerin İşidir

Erdoğan, “Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz.” diyen Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek “Kan dökmek diktatörlerin, zalimlerin, katillerin, bazen de meczupların işidir.” dedi.

12 Mayıs 2016 Perşembe 14:06A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, “Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz.” şeklindeki sözleri nedeniyle soruşturma başlattı.

“Kan Dökmek Diktatörlerin, Zalimlerin, Katillerin, Bazen de Meczupların İşidir”

Ankara’daki ATO Congresium’da, Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kılıçdaroğlu'nu bu sözlerinden dolayı eleştirdi:

“Ana muhalefetin başındaki zâtın dün ettiği bir söz var ki, gerçekten çok ciddi bir denge problemini işaret ediyor. ‘Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz.’ diyen bir siyasetçi, milletin iradesine de içinde yer aldığı Meclise de, siyaset kurumuna da ihanet etmiş demektir. Şu anda başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptılar? ABD bunu böyle mi getirdi? Nereden çıkıyor bu?

Mesele şu; kan dökmek diktatörlerin, zalimlerin, katillerin, bazen de meczupların işlidir. Ana muhalefetin başındaki zâtın bunlardan hangisi olduğunu ben milletimin takdirine bırakıyorum. Kan dökülmesi gereken durumlar elbette olur. İşte ülkemizin bütünlüğü için aslanlar gibi mücadele edip gerektiğinde kanını döken asker, polis, korucumuz var. Ancak tamamen Meclisin kararı ve sonrasında milletin onayı olan bir meseleyi getirip kanlı cümlenin içine yerleştiren kafa bu topraklara ait olamaz.

Türkiye’de kandan beslenen bir parti zâten mevcut. Ana muhalefetin görevi, yedekliğe soyunmak değildir. Kasetle devraldığın genel başkanlık nedeniyle savcı seni çağırıyor. Madem dürüstsün, git ver ifadeyi, neden vermiyorsun? İfade verince faturası ağır olacak, bunu çok iyi görüyor.”.

“Şimdi de Siyasî Sapkınlık İşaretleri Veriyor”

“Her türlü sorunlu işe adeta ben, bu zâtın balıklama atladığını görüyorum. Bu şahıs daha önce siyasî sapıklık emareleri göstermişti. Şimdi de siyasî sapkınlık işaretleri veriyor. Bu işler böyledir. Bir defa şirazeden çıkarsanız, bir daha düzelemezsiniz. CHP gibi bir siyasî partinin bu tür arızalarla malul bir şahsın hezeyanlarına terk edilmiş olmasını esefle karşılıyorum. Milletimiz tarafından muhalefet yok hükmünde görüldüğü için demokrasimiz eksik kalıyor. Güçlü demokrasi muhalefeti de gerektirir.”.

“Milletimizin Onayıyla Olacak”

“Milletten neden kaçıyorsun? Millet ne derse o olsun, hadi gidelim. Biliyorsun ki, bu millet sana güvenmiyor. Hezeyanlar başlıyor. Ama er geç bu milletin önüne yeni anayasa da başkanlık sistemi de gelecek. Yeni bir yönetim sistemine geçeceksek, milletimizin onayıyla geçecek.

Biz başkanlık sistemi dedik, kendimize uygun sistemi ortaya koymalıyız. İster başkanlık diyelim, ister başka isim koyalım fark etmez. Kan ticaretine soyunanlar heveslenmesinler. Kızılay dışında bir yere de kan vermeyiz, bunu böyle bilsinler.”.

Kılıçdaroğlu Ne Demişti?

Çarşamba Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 72. Genel Kurulu'nda konuşan Kılıçdaroğlu, “Nasıl bir başkanlık sistemi? Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hâkim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak, istediği adam hapse girecek. Neymiş? Böyle başkanlık sistemi. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Açık ve net.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum