1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan’dan beklenen “şeffaflık” çıkışı
Erdoğan’dan beklenen “şeffaflık” çıkışı

Erdoğan’dan beklenen “şeffaflık” çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Partili belediye başkanlarına ahlaki düsturları hatırlattığı konuşmasında: "İhaleleri mutlaka şeffaf bir şekilde gerçekleştirin, hatta canlı yayınlayın" dedi.

23 Haziran 2021 Çarşamba 15:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Her devletin şeffaflığının kendisine olan güveni arttırdığı bir gerçek. Hele de yerel yönetimler olan belediyelerin geçmişten bu yana şeffaf olması kamunun yararı için en elzem koşullardan birisi olarak görülürken Türkiye’deki belediyelerin şeffaflık karineleri oldukça düşük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da şeffaflık konusunda kendi partisi için beklenen çıkışı yaptı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: “AK Partili belediye başkanı her zaman ulaşılabilir olmalı, çarşıdan-pazardan ayağını kesmemeli. İhaleleri mutlaka şeffaf bir şekilde gerçekleştirin, hatta canlı yayınlayın.” dedi.

Belediye başkanlarının bu çağrıya ne karşılık vereceği bilinmese de geçmiş örneklikler istendiğinde yapılabilecek bu şeffaflığın olumlu meyvelerini aldırmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyanın siyasi kararları aldırmada belirleyici olmadığını aktardığı konuşmasında partisine: “Sadece sosyal medya mecralarıyla vatandaşın kalbine girilemeyeceği son dönemde ortaya çıkmıştır. Sosyal medya belediyeciliği, hizmet belediyeciliğinin yerini alamaz. Bizim siyasetteki varlık gayemiz birilerine imtiyaz sağlamak, birilerine menfaat devşirmek değildir. Bizim öncelikle vazifemiz halkımıza, ülkemize, insanımıza hizmet etmektir. Türkiye'nin tamamında adalet ve kalkınmayı tesis etmektir." sözleriyle hitap etti.

Vatandaşların hayatına dokunan hizmetlerin önemli bir kısmını halen AK Parti belediyelerinin yürüttüğünü dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu bakımdan, her birinizin işlerini yürütürken büyük bir mekanizmanın en kritik parçası olduğunuzu unutmadan çalışması son derece önemlidir. AK Parti son 19 yılda, insanımızın beklentilerinin çıtasını da yükseltmiştir. Artık vatandaşlarımız belediyelerden sadece rutin işlerinin görülmesini değil, kendisine kıymet verilmesini, saygı duyulmasını da bekliyor.

İnsanımız telefon açtığında muhatap bulmayı, soru sorduğunda cevap almayı, bir sıkıntısını ilettiğinde çözülmesini, kısa vadede çözülmezse bile en azından ilgilenilmesini arzu ediyor. Gönül belediyeciliği derken biz de işte böyle bir anlayışı kast ediyoruz. Vatandaşa değer veren, sorunlarına samimiyetle çözüm arayan, gayretli, çalışkan dürüst bir belediyecilik tasavvurundan bahsediyorum. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki gönülden yapılan her iş bereketlenir, yüksünerek yapılan işlerin ise hiç kimseye bir faydası olmaz."

Rant ve şaibelere izin vermeyin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ahlaki düsturları da hatırlattığı konuşmasında belediye başkanlarına şöyle dedi:

"AK Partili belediye başkanı her zaman ulaşılabilir ve vatandaşın içinde olmalı. Sokaktan, çarşıdan pazardan ayağını asla kesmemelidir. Emek vermeden, icraat yapmadan, eser üretmeden sadece sosyal medya mecralarıyla vatandaşın kalbine girilemeyeceği son dönemde çok açık ortaya çıkmıştır. Sosyal medya belediyeciliği, hizmet belediyeciliğinin yerini almaz, alamaz. Bizim siyasetteki varlık gayemiz, birilerine imtiyaz sağlamak, menfaat devşirmek, birilerine makam, mevki sahibi kılmak değildir.”

“Bizim öncelikli vazifemiz halkımıza, ülkemize, insanımıza hizmet etmek, Türkiye'nin tamamında adalet ve kalkınmayı tesis etmektir. Sizlerden, 2019 seçimlerinde milletimize açıkladığımız manifestomuzdaki 11 prensibe sıkı sıkıya sahip çıkmanızı istiyorum. İmar düzenlemelerinde asla şaibeye yer vermeyecek şekilde, adil ve açık bir çalışma ortaya koymanız gerekiyor. Aynı şekilde ihaleleri mutlaka şeffaf bir şekilde gerçekleştirin, hatta tüm ihaleleri canlı yayınlayın. Yaptığınız işlerin tanıtımına önem verin. Millet sizin eserlerinizi, hizmetlerimizi görsün."

 

HABERE YORUM KAT

17 Yorum