1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Erdoğan: Olağanüstü Hâl Sıkıyönetim Değildir
Erdoğan: Olağanüstü Hâl Sıkıyönetim Değildir

Erdoğan: Olağanüstü Hâl Sıkıyönetim Değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Olağanüstü hâl sürecinde temel hak ve özgürlüklerde asla bir kısıtlama yoktur. Bunun garantörü biziz. Halkımız çok daha huzurlu ve güvende olacaktır.” dedi.

21 Temmuz 2016 Perşembe 00:24A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da darbe kalkışmasını protesto etmek için meydanlarda bulunan halka telekonferans yoluyla hitap etti.

Olağanüstü hâl kararıyla ilgili açıklamarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Olağanüstü Hâl Sıkıyönetim Değildir”

“Olağanüstü hâl sıkıyönetim değildir. Demokrasinin daha iyi işleyebilmesi için FETÖ dâhil, hangi terör örgütü olursa olsun, bunları kamudan temizlemek suretiyle devletimizi güçlü ellere teslim etme hareketidir.”.

“Valilerin Yönetiminin Güçlendirilmesi Sürecidir”

d20c8818-e226-4f8a-a498-ada847ade476.jpg“Olağanüstü hâl kanunu valilerin yönetiminin çok daha güçlendirilmesi sürecidir. Türk Silahlı Kuvvetleri’miz illerde valilerimizin emrinde olacak ve onlarla birlikte faaliyetlerini sürdürecektir.”.

“Asla Bir Kısıtlama Yoktur”

“Olağanüstü hâl sürecinde temel hak ve özgürlüklerde asla bir kısıtlama yoktur. Bunun garantörü biziz. Halkımız çok daha huzurlu ve güvende olacaktır. Bu asla vatandaşımızın ekonomik faaliyetlerine yönelik değildir. Uydurulan yalanlara kulak asmayın.”.

Üç Ay OHÂL Kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarında 3 aylık OHÂL kararı alındığını açıklamış, şunları söylemişti:

“MGK üyeleri ile yaptığımız kapsamlı değerlendirme ile terör örgütünün tüm unsurlarıyla mücadele için Anayasa’nın 120. maddesi gereğince olağanüstü hâl kararı alınmasını Bakanlar Kurulu’na tavsiye etme kararı aldık. 3 ay süre ile olağanüstü hâl ilan edilmesi kararını aldık.”.

“Olağanüstü hâl ilanının amacı ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı şekilde atabilmektir.”.

“Milletime şunu söylüyorum, ‘Eyvah, şimdi olağanüstü hâl ilan edildi, yoksa bu süreçte artık valiler devreden çıkıp silahlı kuvvetler mi yönetime el koyacak?’, asla böyle bir şey söz konusu değil. Tam aksine valilerimizin yetkileri, iradeleri bu süreç içerisinde daha da artacak.”.

HABERE YORUM KAT