1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Erdoğan: Bu iklimde yatırımını kendi ülkesine yapan, insanına güvenen herkes kârlı çıkacaktır
Erdoğan: Bu iklimde yatırımını kendi ülkesine yapan, insanına güvenen herkes kârlı çıkacaktır

Erdoğan: Bu iklimde yatırımını kendi ülkesine yapan, insanına güvenen herkes kârlı çıkacaktır

Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası Açılış Programı’nda konuştu. Erdoğan, "Bu iklimde yatırımını kendi ülkesine yapan kendi insanına güvenen herkes kârlı çıkacaktır" dedi.

10 Haziran 2022 Cuma 14:01A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gıda sektöründe kendi kendimize yeterli olmanın ötesinde tüm  insanlığı besleyecek tüm dünyanın taleplerini karşılayacak bir kapasite ile yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

"Türkiye her alanda geleceğin güvenli limanı ülkelerin başında yer almaya adaydır. Bu iklimde yatırımını kendi ülkesine yapan kendi insanına güvenen herkes kârlı çıkacaktır" diyen Erdoğan, Bu ülkede çalışmak, üretmek, yenilik yapmak isteyen herkesin önü, desteklerle teşviklerle programlarla sonuna kadar açıktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerinin devamında muhalefeti hedef aldı; "Sürekli kendi ülkesini aşağılayan, kendi milletini küçümseyen, kendi milletini tahkir eden tiplerin sosyal medya propagandaları sadece komplekslerinin üstünü örtmek içindir. Bilimsel başarılarıyla, teknoloji geliştirme kabiliyetleriyle, üretme beceriyle varlık göstermeyenlerin ülkemizin gündemi işgal etme girişimleri boşunadır. Çünkü bu ülkede çalışmak, üretmek, yenilik yapmak isteyen herkesin önü desteklerle, programlarla sonuna kadar açıktır" diye konuştu.

“En önemli sağlık merkezlerinden biri olma hedefimiz var”

Erdoğan sözlerine, "Koronavirüs salgını ve ardından başlayan Rusya-Ukrayna savaşı insanlığa önemli mesajlar verdi. Güçlü sağlık alt yapısına sahip olmayan ülkeler çaresiz kalmıştır. Kendi vatandaşlarımızın sağlığını korumamızın ötesinde bölgemizin en önemli sağlık merkezlerinden biri olmak gibi bir hedefimiz de var" diyerek devam etti.

"Gıda sektöründe kendi kendimize yeterli olmanın ötesinde tüm  insanlığı besleyecek bir kapasite ile yolumuza devam etmek istiyoruz"

Erdoğan "Güçlü bir sağlık alt yapısına sahip olmayan ülkeler ne kadar zengin olurlarsa olsunlar ciddi tehdit karşısında çaresiz kalmışlardır. Kendi vatandaşlarımızın sağlığını korumamızın ötesinde bölgemizin en önemli sağlık merkezlerinden biri olmak gibi bir hedefimiz de var" şöyle devam etti:

"Bu ülkede çalışmak, üretmek, yenilik yapmak isteyen herkesin önü desteklerle sonuna kadar açıktır"

"Eskiden bizim vatandaşımız teşhis ve tedavi için yurt dışına giderdi şimdi dünyanın dört bir yanından sayıları milyonu bulan insan ülkemize geliyor, milyar dolarlık harcamayı burada yapıyor. Önümüzdeki yıl ise inşallah bir buçuk milyon yabancı hastaya hizmet vererek küresel sağlık pazarından 10 milyar dolarlık pay almayı hedefliyoruz. Aynı şekilde gıda tehdidinin dünyayı tehdit ettiği bir dönemde bu yöndeki üretimin ve teknoloji geliştirme çalışmaların önemi de giderek artıyor. Gıda sektöründe kendi kendimize yeterli olmanın ötesinde tüm  insanlığı besleyecek tüm dünyanın taleplerini karşılayacak bir kapasite ile yolumuza devam etmek istiyoruz. Küresel krizlerin önümüzdeki dönemde bilhassa da gelişmiş ülkelerde ciddi yalpalanmalara yol açacağı açıkça görünmektedir. Türkiye her alan geleceğin güvenli limanı ülkelerin başında yer almaya adaydır. Bu iklimde yatırımını kendi ülkesine yapan kendi insanına güvenen herkes kârlı çıkacaktır. Sürekli kendi ülkesini aşağılayan, kendi milletini küçümseyen, kendi milletini tahkir eden  tiplerin sosyal medya propagandaları sadece komplekslerinin üstünü örtmek içindir. Bilimsel başarılarıyla, teknoloji geliştirme kabiliyetleriyle, üretme beceriyle varlık göstermeyenlerin ülkemizin gündemi işgal etme girişimleri boşunadır. Çünkü bu ülkede çalışmak, üretmek, yenilik yapmak isteyen herkesin önü desteklerle, programlarla sonuna kadar açıktır."

HABERE YORUM KAT