1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Erdoğan: "Bu Bir Devlet Terörüdür"
Erdoğan: "Bu Bir Devlet Terörüdür"

Erdoğan: "Bu Bir Devlet Terörüdür"

Siyonist İsrail'in yardım gemilerine saldırısına sert tepki veren Başbakan Erdoğan, "bu saldırı uluslararası hukuka tamamen aykırı bir devlet terörüdür" dedi.

31 Mayıs 2010 Pazartesi 20:28A+A-

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "İsrail tarafından bir saldırı düzenlenmiştir. Uluslararası hukuk ayaklar altına alındı. Çok sayıda sivilin katledildiğini haber aldık. Tüm dünyayı bilgilendirmek istiyorum. Türkiye ve diğer ülkelerden hareket eden gemiler insani amaçlı malzemelerle yüklüydü. Ve bunların kontrolü yapıldı. Saldırı sırasında gemilerden beyaz bayrak bulunuyordu. Gazze halkı en temel insani ihtiyaçtan yoksun bir şekilde...

Masum insanlara yardım ulaştırmak amaçtı. Silah iddiası doğru değildir. Bunlar yalandır. Gemilerde sadece Türk vatandaşı değil, 32 ülkeden yardım gönüllüsü bulunmaktaydı.

Hatay'daki saldırı ve Gazze'deki saldırı yüzünden gezimizi iptal ettik. Gelişmeleri dikkatle takip etmekteyiz. İsrail büyükelçimizi geri çağırdık. BM'yi acilen toplantıya çağırdık. NATO'yu da toplantıya çağırıyoruz.

İsrail tarafından yapılan bu saldırı uluslararası hukuka tamamen aykırı bir devlet terörüdür. İsrail bölgede barış istemediğini açıkça ortaya koydu. İnsanlık dışı devlet terörü karşısında sessiz kalmayacağız.

İsrail hükümeti tarafından bir süredir bölgeye kan gölüne çevirme girişimleri uluslararası toplum tarafından da tepkiyle karşılanıyor. Gemilerin ve bütün gönüllülerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Sağlıklı bir haber akışının bir an önce sağlanmasını istiyoruz.

Türkiye'ye döner dönmez grup toplantısında daha detaylı bilgiler aktarıp, yol haritamızı çizeceğiz. Bu hafta bizim için yol haritasını belirleme haftası olacak. 

 

HABERE YORUM KAT