1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: Beni Tutuklama Planları Hazırdı
Erdoğan: Beni Tutuklama Planları Hazırdı

Erdoğan: Beni Tutuklama Planları Hazırdı

TOBB'un İstişare Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 darbe operasyonunu yapanların kendisi ve bakanlarını nasıl tutuklayacaklarını planladıklarını ve bunları öğrendiğini açıkladı.

12 Aralık 2014 Cuma 16:11A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB'un İstişare Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 17 Aralık darbe girişimini yapanların kendisi ve dönemin bakanlarını nasıl tutuklayacaklarının planını da yaptığını açıkladı. Tüm bu planları öğrendiğini belirten Erdoğan, "Asıl mesele ben değildim. Vatanın bağımsızlığına kast edenlerle bir işbliği yaptılar" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başlatı şöyle:

17 Aralık darbe operasyonununda yargının operasyonuyla dışta ve içerdeki medya algı opresyonları yaptılar. Herşeyi hazırladılar. İçten ve dışardan bütün tezgahı hazırladılar. Şahsımdan "dönemin başbakanı" diye söz ediliyorlardı. 

"Başbakan nasıl alınacak, planı hazırdı"

Her şey hazırdı. Başbakan, bakanlar nasıl alınacak, bunların planı hazırdı. İddianameler İstanbul’da o malum polisler tarafından yazılmış, bekletiliyordu. Hatta bizim alınmamızdan sonra hükümeti bile hazırlamışlardı. Darbeden sonra kimin yönetime getirecekelrini bile belirlemişlerdi. Bunların belge ve delilleri hepsi elimizde.

"Mesele ben değildim..."

Gezi bir darbe girişimidir. Mısırda, Ukrayna'da işe yaradı. ama bu darbe  girişimi Türkiye de işe yaramadı, tutmadı. 17 aralık darbesine yolsuzluk  kimse inanmadı. Bunların meselesi benim şahsıma değil, bunların meselesi Türkiye karşı yapılan bir girişimdi. Bunlarla beraber iş tutanlar ve bu şebekeye destek verenlerin yaptıkları boşa çıktı. Bunları boşa çıkardık. 

Erdoğan şunları söyledi: 

"Şimdi ben Gezi eylemlerine, 17-25 aralık operasyonlarına darbe girişimi dediğimde bazıları bunu kabul etmediler. Bir darbe girişimiydi, sağlam durduk, millet sağlam durdu. 17 Aralık sonrası biz ne dedik “İnlerine gireceğiz” dedik. Bir yıl geçti Allah’a hamdolsun inlerine girdik ve giriyoruz. Eğitimden, hizmetten bahsedenlerin bir takım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere bile bulaştığını görüyoruz. Daha fazlası çıkacak. Daha şaşırtıcı şeyler de göreceksiniz ancak inlerine girdikçe bazı gerçeklerle de karşılaşıyoruz. Bu paralel yapı hiçbir zaman yalnız hareket etmedi. Zaten tek başına böyle karmaşık bir darbeyi planlayacak zekaya sahip değiller. Paralel yapı sadece maşa olarak kullanıldı. Bir takım çevreler, özellikle de güneydeki sevdikleri ülkeler bir maşa olarak onları kullandı."

"ABD işkencelerini neden haber yapmıyorlar?"

Erdoğan uluslararası medyaya da eleştiriler yöneltti. CIA'in ABD Senatosu'na sunulan işkence raporunu hatırlatıp, "Türkiye’den polisin yasalar çerçevesinde müdahalesine itiraz edenler ABD’nin işkencelerine -yeni çıktı biliyorsunuz- seslerini çıkarmıyorlar. Bunlar belli bir merkezden idare ediliyorlar. Amaç ne? Amaç bizi etkisiz hale getirmek" diye konuştu. 

"Bunların benim şahsımdan değil, yeni Türkiye’den korkuları var" diyen Erdoğan "Maskelere itibar etmeyin. Bahanelere aldırış etmeyin. Bahane neydi? Ağaç. Yalova’da bu Geziciler ortada yoklar." ifadelerini kullandı. 

"Önce ellerindeki kanı temizlesinler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iç güvenlik paketini eleştiren HDP'ye de "6-7 Ekim olaylarında ellerine bulaşan kanı temizlesinler" diye seslendi. Erdoğan "Molotof kokteyliyle ilgili tartışmayı da "Elinde molotof kokteyli alan, otobüslere atanlara polis ne diyecek? İyi yaptın mı diyecek? Asla hükümetimiz böyle bir şeye izin vermedi asla da vermeyecek. Ne gerekiyorsa onu yapacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve AA

HABERE YORUM KAT