1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erciş’teki Ev Baskını Sonrası Ortaya Çıkan Hukuksuzluk Görüntüleri Hakkında Yetkililer Açıklama Yapacak mı?
Erciş’teki Ev Baskını Sonrası Ortaya Çıkan Hukuksuzluk Görüntüleri Hakkında Yetkililer Açıklama Yapacak mı?

Erciş’teki Ev Baskını Sonrası Ortaya Çıkan Hukuksuzluk Görüntüleri Hakkında Yetkililer Açıklama Yapacak mı?

Van Erciş’te 12 Kasım gecesi bir eve düzenlenen operasyon sonrasında sosyal medyaya yansıyan hukuksuzluk görüntüleri medyada karşılık bulmazken, yetkililerin suskunluğu dikkat çekiyor.

16 Kasım 2018 Cuma 16:38A+A-

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Çobandüzü (Hespenek) Mahallesinde bulunan evlerine baskın düzenleyen Jandarma ve Özel Harekât polislerinin attıkları gaz bombasının yangına sebep olduğu Polat ailesinin evleri, içindeki eşyalarla birlikte neredeyse kül olacaktı.

Bir ihbar doğrultusunda Jandarma ve Özel Harekât polisleri 12 Kasım gecesi Van’ın Erciş ilçesine bağlı Çobandüzü (Hespenek) Mahallesi’ne baskın düzenledi. Onlarca zırhlı araçla kuşatılan mahalledeki kimi evlerde aramalar yapıldı. Polat Ailesi’nin evine de giden Jandarma ve Özel Harekât polisleri, yaptıkları ‘3 dakika içinde evi boşaltın’ anonsuyla aile fertlerinden hemen dışarı çıkmalarını istedi. Ne olduğuna anlam veremeden dışarı çıkarmaları sonrası ise ailenin evinin içerisine gaz bombaları atıldı. İddiaya göre atılan gaz bombaları nedeniyle evin içerisinde yangın çıktı. Aile, eşyalarının ancak bir kısmını alevlerin arasından kurtarmayı başardı. Evde yangına sebep olan gaz bombalarının bir zırhlı araçtan atıldığını belirten köy sakinleri, özel timlerin daha sonra eve girerek bu gaz kapsüllerini alıp çıktığını anlattı.

“3 DAKİKA’DA ÇIKMAZSANIZ EV TARANACAK”

Yerel basında yer alan haberlere göre, ev sahibi Pakize Polat, yaşadıkları o anları şu sözlerle anlattı: “Gece saat 12.30’da evlerimize baskın yapıldı. Daha üzerimizi giyinmeden bize '3 dakikanız var, 3 dakika içerisinde çıkmazsanız ev taranacak' denildi. Çocuklarımızı battaniyelere sarıp, dışarıya çıkardık. Ayakkabılarımızı giymeye dahi izin vermediler. Evde 10 yıldır kızım için biriktirdiğim çeyizler vardı. 'Eşyaları yakmayın, biz önden girelim, siz de arkamızdan gelin' dedik ama bizi dinlemediler. Zırhlı araçtan üç gaz bombası attılar. Salon ve diğer odalarda yangın çıktı. Aile olarak sabaha kadar dışarıda kaldık.” 

EVLERİ DAHA ÖNCE DE AYNI SEBEPLE YANDI!

Polat Ailesi’nin 3 yıl önce de evlerinin aynı sebepten yandığı ortaya çıktı.  “4 yılda 5 kez evimize baskın düzenlediler. 3 yıl önce yine evimizi ateşe verdiler” diyen anne Pakize Polat, kendilerine 'şikayetçi olmayın zararlarınızı karşılayacağız' denilse de sorumlular hakkında şikayetçi olacaklarını ifade etti.

Yakılan evin hemen karşısında oturan kayınpeder Mehmet Polat da, evlerinin önüne panzerlerin geldiğini ve kendilerine dışa çıkmaları yönünde anons yapıldığını anlattı. Ardından tüm aile bireylerinin çorapsız, ayakkabısız şekilde evin dışına çıkarıldığını söyleyen Polat, yaşananları “Askerler iki ev arasında pusudaydı. Oğlumun evine yakıcı bir bomba attılar. Çocuklarım 'ev yanıyor gidelim' dediler.  Ben de 'asker pusuda gitmeyin' dedim. Sonra itfaiyeyi çağırdılar. İtfaiye gelerek yangını söndürdü. Sabaha kadar çocuklarımızla birlikte soğukta bekledik” sözleriyle dile getirdi.

Polat, yakılan ev söndürülemeyince yangını söndürmek için itfaiyeye haber verilmek zorunda kalındığını da belirtti.

Operasyon gerekçesinin kendilerine söylenmediğini paylaşan Polat, “Biz evlerin aranmasına karşı değiliz, yargısız infazlara karşıyız. Gel evimizi ara, yanlış ve aykırı bir şey varsa, yasadışı bir şey varsa hakkımızda soruşturma açın, ceza verin. Ama maalesef bir suç olmamasına rağmen, haksız bir şekilde yakıcı bomba atarak eşyaları yaktılar” dedi.

Mehmet Polat’ın sosyal medyaya yansıyan konuşması şöyle:

 

Devletin yetkililerine, adalet bakanına, hakimlerine net bir şekilde soruyoruz: Bu olayla ilgili bir açıklama yapacak mısınız?

HABERE YORUM KAT

3 Yorum