1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Ensaru’l Beytü’l Makdis, Mebruk Suikastini Üstlendi
Ensaru’l Beytü’l Makdis, Mebruk Suikastini Üstlendi

Ensaru’l Beytü’l Makdis, Mebruk Suikastini Üstlendi

Mısır’da Pazar günü bir suikast sonucu güvenlik yetkilisinin öldürülmesi eylemini Ensaru’l Beytü’l Makdis isimli örgüt üstlendi.

20 Kasım 2013 Çarşamba 18:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

El-Kaide ile bağlantılı olduğu bilinen örgüt yaptığı açıklamada Yarbay Muhammed Mebruk’un öldürülmesini üstlenirken, bilhassa hanım protestocuları tutuklayan ve onlara kötü muamele eden yetkilileri hedef alacağını duyurdu.

İnternetten yapılan açıklamada Mebruk’un “devlet güvenlik aygıtının bir numaralı zalimlerinden biri olduğu ve eylemin bu aşağılık aygıtın hür hanımları tutuklamasına bir cevap teşkil ettiği” ifade edildi.  

Sina’da yerleşik örgüt daha önce de İçişleri Bakanına yönelik suikast girişimi düzenlemiş, fakat bakan bu saldırıdan kurtulmuştu.

Mısır savcılığı geçen ay İskenderiyye’de 15 hanım ve 7 kızın Mursi’ye destek gösterileri sırasında şiddet eylemine karıştıkları gerekçesiyle yargılanacaklarını açıklamıştı.

Mebruk’un bu hafta, 2011 yılında Mübarek’in devrilmesi sırasında Hamas ile işbirliği yaparak hapishaneden kaçmakla suçlanan Muhammed Mursi aleyhine şahitlik yapması bekleniyordu.

Örgütün yaptığı açıklamada eylemin Mutasım Billah Birliğince gerçekleştirildiği ifade edildi.

Mutasım Billah 9. yüzyılda Müslüman bir hanımın intikamını almak için Bizans İmparatorluğuyla savaşan Halife olarak biliniyor. 

HABERE YORUM KAT