1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Endonezya'da 'Muhammed' ismine hakarete müsaade edilmedi!
Endonezya'da 'Muhammed' ismine hakarete müsaade edilmedi!

Endonezya'da 'Muhammed' ismine hakarete müsaade edilmedi!

Endonezyalı yetkililer, Muhammed veya Maria adına sahip kişilere ücretsiz içki sunan kampanya nedeniyle 'dine hakaret' ile suçlanan bir bar ve restoran zincirinin ruhsatını iptal etti.

01 Temmuz 2022 Cuma 15:05A+A-

HAKSÖZ HABER

İslam ile savaşını Hz. Muhammed'e hakaret üzerinden gerçekleştirmek isteyen meşum çevreler dünyanın her yerinde Allah Resulü'nü (sav) hedef alıyorlar. Hindistan'da siyasi iktidarın kışkırtmasıyla gerçekleşen olaylarda karşılıklı can kayıpları yaşanıyor. 

Allah Resulü'ne hakaret ederek Müslümanlara terbiye etmek isteyenler bir şekilde gereken cevabı alıyorlar. Son olay Endonezya'da yaşandı. 'Holywings' (Kutsal Kanatlar) isimli bir restoran&bar zincirinin başlattığı, 'Muhammed veya Maria (Meryem) isimli kişilere Perşembe günleri ücretsiz cin' kampanyası ülkede tartışmalara sebep oldu. 

Müslümanların tepkisi sonucunda Endonezyalı yetkililer, 'dine hakaret' ile suçlanan bar ve restoran zincirinin ruhsatını iptal etti. Dünya basının olaya yaklaşım şekli ise oldukça ilginç. Müslümanların değerlerine açıkça hakaret edilmesini gündeme taşımak yerine Sputnik gibi birçok yayın organı "ülkedeki dine hakaret yasasının gittikçe daha fazla tehlikeli hale geldiğini" iddia etmiş. 

Müslümanların yaşadıkları haksızlıklar söz konusu olduğunda takınılan ikiyüzlü tutumun hiçbir izahı yok! Bu sebeple inanç değerlerine dönük tacizler karşısında Müslümanların kesin ve net bir tavır takınması gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum