1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Emniyetten komik ama güldürmeyen bilgi notu!
Emniyetten komik ama güldürmeyen bilgi notu!

Emniyetten komik ama güldürmeyen bilgi notu!

EGM komik iddialarla Hizb-ut Tahrir mensuplarına suç isnadında bulundu!

09 Ağustos 2021 Pazartesi 17:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Hizb-ut Tahrir mensuplarına yönelik oldukça komik iddialarla yöneltilen suçlamalara bir yenisi eklendi. İroni amaçlı kurulan Telegram hesaplarındaki paylaşımlar delil kabul edildi.

Baştan aşağı anlamsız ve saçma iddialar barındıran notları "delil" olarak mahkemelere ulaştıran EGM, Hizb-ut Tahrir üyelerine daha evvel verilen cezaların boş yere olmadığını kanıtlamaya çalışarak kendisini komik duruma düşürdü.

Konu hakkında Köklü Değişim'in hazırladığı haberi olduğu gibi aktarıyoruz.


Köklü Değişim Medya

Emniyet sahte bilgi notundan delil oluşturdu

Emniyet Genel Müdürlüğü Anayasa Mahkemesi’nin 8 ayrı hak ihlali verdiği Hizb-ut Tahrir dosyalarında aleyhte delil olsun diye sahte Telegram hesabındaki ironik paylaşımdan bilgi notu oluşturdu. 

Emniyet Genel Müdürlüğü, 05.05.2021 tarihinde mahkemelerde aleyhte delil olması ve teyakkuz oluşturmak için Hizb-ut Tahrir hakkında “Açık Kaynak Araştırması” konulu bir bilgi notu hazırlayıp 81 İl’in Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerine dağıtımını yaptı. Bilgi notunda; “Hizb-ut Tahrir Suriye Vilayeti” isimli bir Telegram hesabından 05.05.2021 tarihli ve “Genel Komutanlık” imzalı bir fotoğraf dosyasının yayınlandığı, bahse konu fotoğraf dosyasında güya Hizb-ut Tahrir’in Suriye’de bulunan “askeri kanadının” Çin menşeli füzelerle yüzleşmeye hazır olduğunun duyurulduğu ifade edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı bilgi notunda şu ifadeler geçiyor: “Örgüt tarafından söz konusu füzelerin rotasını saptırabilecek veya engelleyebilecek nitelikte lazer parçalarla donatılmış önlemler alındığı şeklinde paylaşımların yer aldığı tespit edilmiştir.”

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bilgi notuna dayanak gösterdiği sahte Telegram hesabında Hizb-ut Tahrir ile ilgili neler var?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 5 Mayıs 2021 tarihinde hazırlayıp dağıtımını yaptığı bilgi notuna dayanak gösterdiği Telegram hesabında Hizb-ut Tahrir’i tanıyan herkesin gülüp geçeceği birçok ironik paylaşım bulunuyor. EGM, hazırladığı bilgi notunu sahte Telegram hesabında yayınlanmış olan “Genel Komutanlık” imzalı bir fotoğraf dosyasına dayandırıyor. Bu fotoğraf dosyasında Hizb-ut Tahrir’in Suriye’de askeri kanadının olduğu beyan edilmiş ve güya Hizb-ut Tahrir’in Suriye’de bulunan bu askeri kanadı, icat ettiği bir füzesavar ile Çin menşeli füzelerle yüzleşmeye hazır olduğunu beyan etmiş! Emniyet Genel Müdürlüğü ise Telegram sayfasında paylaşılan bu fotoğraf dosyasını dayanak göstererek bilgi notu oluşturup mahkemelerde Hizb-ut Tahrir mensupları hakkında aleyhte delil olsun diye 81 İl Emniyet Müdürlüklerine dağıtımını yapmış. 

Hizb-ut Tahrir’e ait olmayan, hatta Hizb-ut Tahrir’in fikri ve siyasi çalışma metodunu eleştirmek ve siyasi faaliyetlerini ironi yaparak karalamak için kurulduğu belli olan sahte Telegram hesabından Emniyet Genel Müdürlüğü medet ummuş gözüküyor. Ayrıca EGM’nin dayanak gösterdiği hesap haricinde Hizb-ut Tahrir’i karalamak için kurulmuş başka sahte hesapların olduğu da tespit edildi. Hizb-ut Tahrir Suriye bu hesapların kendisine ait olmadığını beyan eden bir açıklama yayınladı.

Biri 31 Ağustos 2020 tarihinde https://t.me/threr21 diğeri ise 9 Mart 2021 tarihinde https://t.me/threr13  kurulduğu belli olan ve her ikisine de “Hizb-ut Tahrir Suriye Vilayeti” ismi verilen sahte Telegram sayfalarında Hizb-ut Tahrir’i karalamak için yapılmış başka onlarca hayal ürünü ironik paylaşım var. Örneğin güya Hizb-ut Tahrir’in askeri kanadı kağıttan yapılan roket ve tekneler ile Rusya ve Çin’i tehdit eden açıklamalar yapmış. Güya Hizb-ut Tahrir’e ait İHA’lar ile Rus işgal bölgelerinde yangınlar çıkarılmış. Bilgisayar ve yazıcı fotoğrafları ile süslenmiş başka bir paylaşımda “yazıcı bölükleri, sosyal medya nöbeti, duvar yazıları” başlıkları ile ironi içeren başka saçma ve gülünç paylaşımlar yapılmış.


Avukat Mustafa Kocamanbaş: “Mahkemeler gerçek dışı bu bilgi notunu dikkate almamaları gerekir.”

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sahte Telegram hesabını dayanak göstererek hazırladığı bu bilgi notu Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından devam eden bir yargılama için 07.05.2021 tarihinde Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Dosya Avukatı Mustafa Kocamanbaş bu skandal gelişme ile ilgili Köklü Değişim Medya’ya şunları söyledi:

“Antalya da aralarında müvekkillerimin bulunduğu 15 kişi Hizb-ut Tahrir üyeliğinden yargılanmaktalar. Yargılamanın yapıldığı dosyaya mahkeme talebi olmamasına rağmen Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından 07 Mayıs 2021 tarihli bir bilgi notu sunuldu. Bu bilgi notuna göre Hizb-ut Tahrir'in lazer güdümlü ve parçacıklı hava savunma sistemi olduğuna dair deliller sunulmuş. Hemen dikkatimizi çekti ve detaylı inceleme yaptık. Yaptığım incelemeye göre bu Telegram sayfasının eğlence amaçlı oluşturulduğunu ve içerisindeki bilgilerin tamamen uydurma ve ironik bilgilerden oluştuğunu gördüm. Ancak Emniyet Müdürlüğü Hizb-ut Tahrir mensuplarının yargılandığı dosyalarda müvekkillerim hakkında mahkeme nezdinde olumsuz bir kanaat oluşturmak amacı ile içeriği gerçek dışı olsa da bu bilgi notuna tenezzül etmiştir. Hem bilgi notuna dayanak gösterilen hayali içerik hem de sayfadaki diğer mesajlar görmezden gelinerek açıkça kötü niyet sergilenmiştir. Bu tam bir skandaldır. Emniyet mahkemeyi gerçek dışı delillerle yönlendirme çabasına girmiştir. Mahkemelerin bu gerçek dışı bilgi notunu dikkate alacaklarını sanmıyorum, dikkate almamaları gerekmektedir. Zira bu büyük bir hukuk skandalına hizmet olur.”


 

Ayrıca bu skandal gelişme üzerine Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada Hizb-ut Tahrir’i bilen herkesin bu sayfada ironi yapıldığını, silahlı mücadeleyi reddeden, fikir ve görüşlerini, kalem, kağıt, bilgisayar, yazıcı ve mürekkep kullanıp basın açıklamaları ve kitaplar yayınlayarak beyan eden Hizb-ut Tahrir’i karalamak için bu sayfanın hazırlandığının açık olduğu ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hizb-ut Tahrir adıyla açılmış sahte birkaç Telegram hesabında bu paylaşımları yapan kişilerin, Hizb-ut Tahrir’in şiddete ve silaha karşı duruşunu yermek için bu şekilde ironi yaptıkları apaçık ortadayken, hazırlanan bilgi notu ile Hizb-ut Tahrir’i silahla ilişkilendirmek abesle iştigaldir. Kaldı ki tam tersine bu yayınlar, Hizb-ut Tahrir’in şiddetten uzak siyasi ve fikri duruşundan duyulan rahatsızlığın apaçık bir göstergesidir. Öküz altında buzağı arama derdindeki mahfillerin, EGM aracılığıyla böyle bir girişimde bulunmaları, İçişleri Bakanlığı ve ilgili devlet kurumları açısından tam bir skandaldır. EGM, böyle ucube bir bilgi notunu İl Emniyet Müdürlükleri’ne göndermeden önce Hizb-ut Tahrir’in tertemiz tarihi, berrak fikirleri ve değişmez metodunu bilen bir memuruna tetkik ettirip içeriğinden emin olsaydı böyle bir skandal yaşanmazdı.”

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar ise 27 Temmuz 2021 tarihli Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda şunları söyledi: “Bir taraftan Emniyet Genel Müdürlüğü bu tezviratı tasdik ve tamim ederken, diğer taraftan da Anayasa Mahkemesi’nin Hizb-ut Tahrir yargılamalarına ilişkin 8 ayrı hak ihlali kararına rağmen ilk derece mahkemeler hukuku ayaklar altına alarak Hizb-ut Tahrir’e yönelik yargı zulmüne devam ediyorlar. Hak ihlali kararlarındaki gerekçeyi ortadan kaldırmadan, Hizb-ut Tahrir’i terör ile ilişkilendirecek maddi ve hukuki hiçbir delil ortaya koyamadan ezber ve şablon cümlelerle ceza yağdırmaya devam ediyorlar.”

Mahmut KAR: Yargı Kurumları EGM’nin düştüğü gülünç duruma düşmemelidir.

Ayrıca Köklü Değişim Medya’ya konuşan Mahmut KAR, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırlayıp dağıtımını yaptığı bilgi notuna dayanak gösterdiği sahte Telegram hesabındaki tüm içerikleri yeminli mütercime tercüme ettirip bir rapor hazırladıklarını bu raporu, medya, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve tüm kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Kar, büyük bir cehalet ya da art niyet ürünü olan bu bilgi notunu hazırlayanlar hakkında bakanlık gereğini yapmalı ve sorumlular ile ilgili soruşturma başlatmalıdır dedi ve şunları da ekledi:  “Hizb-ut Tahrir kurulduğu 1953 yılından beri faaliyet gösterdiği hiçbir ülkede silahlı bir mücadeleye başvurmamıştır bundan sonra da başvurmayacaktır. Dolayısıyla ne yerel mahkemeler ne istinaf ne de Yargıtay; Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı bu skandal bilgi notunu asla dikkate almamalıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün düştüğü gülünç duruma yargı organları kesinlikle düşmemelidir. Yerel mahkemeler ve Yargıtay Anayasa Mahkemesi’nin Hizb-ut Tahrir hakkında verdiği ihlal kararlarını  tüm kişiler için esas almalı ve yeniden yargılamalar dahil tüm diğer yargılama dosyalarında emsal kabul etmelidir.”

HABERE YORUM KAT

2 Yorum