1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Emeklinin bayram ikramiyesi belli oldu
Emeklinin bayram ikramiyesi belli oldu

Emeklinin bayram ikramiyesi belli oldu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin TL olacağını açıkladı. İkramiye, hem Ramazan Bayramı'nda hem Kurban Bayramı'nda ödenecek. Yaklaşık 15 milyon emekli ikramiyeden faydalanmış olacak.

24 Mart 2023 Cuma 20:45A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, çıkarılmasını, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini öngören kanun teklife eklenen 2 maddeye ilişkin bilgi verdi.

2012 yılından önce işsizlik sigortası maaşı alıp fazla ve yersiz ödeme yapılan 60 bin civarında kişinin olduğunu belirten Elitaş, teklifte buna ilişkin düzenlemenin yer aldığını kaydetti.

İlk basın toplantısından hemen sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yaptıklarını aktaran Elitaş, "Kendileri uçakta Ankara'dan İstanbul'a giderken bir görüşme yaptık. Cumhurbaşkanımıza bayram ikramiyeleriyle ilgili tasarrufumuz olup olmayacağını ifade ettik. 'Bayram ikramiyelerinin 2'şer bin lira olması müjdesini kamuoyumuzla paylaşın.' diye ifade ettiler." dedi.

Mustafa Elitaş, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin 900 lira artırılarak 2 bin liraya çıkarılacağını açıkladı ve düzenlemeden yaklaşık 15 milyon kişinin yararlanacağını söyledi.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılmasıyla bu rakamın da üzerinde emekli aylığı olanlara herhangi artış öngörülmemesi nedeniyle gelen eleştirileri yanıtlayan Elitaş, 7 bin liranın altında emekli aylığı alan kişi sayısının 8 milyon 139 bin, 7 bin 500 liranın altında emekli aylığı alanların sayısının 8 milyon 796 bin, 8 bin liranın altında alanların sayısının ise 9 milyon 898 bin olduğunu kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Burada bir orta noktayı bulmuşuz, 7 bin 500 lirayı denk getirmişiz. Artık bunu daha da üst noktalara götürdüğünüz takdirde çalışan ile emekli olan arasında dengesizlik ve huzursuzluğu beraberinde getirebilirsiniz." diye konuştu.

Gazetecilerin, kamu çalışanlarının beklenti içerisinde olduğunu belirtmesi üzerine Elitaş, kamu çalışanlarının toplu sözleşme yaptığını anımsattı. Elitaş, "Şu anda önümüzde öyle bir durum söz konusu değil. Toplu sözleşmenin revizesini kanun olarak bizim yapabilmemiz mümkün değil. Aksi halde Anayasa'ya aykırı bir durum ortaya çıkarmış oluruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum