1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Hamaney böyle devam ederse sonu yıkım olacak!
Hamaney böyle devam ederse sonu yıkım olacak!

Hamaney böyle devam ederse sonu yıkım olacak!

İran’da tanınmış bir din adamı olan Ayetullah Mahmud Emced, İran’ın dini ve siyasi lideri Ali Hamaneyi sert bir şekilde eleştirdi.

16 Aralık 2020 Çarşamba 16:02A+A-

Tarık Asaf - Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde idam edilen Amednews’in kurucusu ve yöneticisi olan gazetecinin “masum ve mazlum” olduğunu belirten Mahmud Emced gazeteci için “şehid” ifadesini kullandı. Gazetecinin ardından Hamaney’in yanlış yaptığını ifade eden Emced, Sistani’yi de idama karşı sessiz kalmasından dolayı eleştirdi.

Mahmut Emced, Ahmedinejad ve Mir Hüseyin Musevi’nin aday olduğu 2009 seçimlerine hile karıştırıldığı iddiaları üzerine düzenlenen protesto gösterilerinde binlerce kişinin rejim güçleri tarafından katledildiğini ve bu cinayetlerin Ali Hamaney’in sorumluluğunda işlendiğini söyledi.

Emced, Hamaney’i tövbe etmeye ve anayasanın değiştirilmesine ve ülkede özgürlük ve refahın geri getirilmesine izin vermesi gerektiğini söyleyerek uyardı. Hamaney’in uyarılara kulak asmaması halinde ise sonunun yıkım olacağını belirtti.

Emced ayrıca gazeteci Ruhullah Zem'in idam edilmesi olayında sessiz kalan Sistani’yi de eleştirerek, “Ayetullah Sistani'nin tepkisiz kalmasına şaşırdım” dedi.

Ruhullah Zem, geçen yıl ekim ayında Devrim Muhafızları ajanları tarafından Irak’tan İran’a kaçırıldı. İran’da hakkında idam kararı verilen gazeteci geçtiğimiz cumartesi günü idam edildi.

Fransa'da siyasi sığınmacı olarak yaşayan Zem'in, Ayetullah Sistani’nin kendisi veya Sistani’ye bağlı ofisin temsilcileri ile görüşme, ortak siyasi ve medya faaliyetlerinde bulunma amacıyla Irak'a gittiği medyada dile getirilen iddialar arasındaydı. Sistani bu iddialar karşısında Zem idam edilirken dahi sessizliğini bozmadı.

Geçtiğimiz günlerde de Türkiye’de Zindaşti adlı mafya liderine bağlı olarak faaliyet yürüten 11 İran ajanı yapılan operasyonla yakalanmıştı. İsveç’te 14 yıl sürgün hayatı yaşayan İranlı muhalif Habib Chaab'ın Türkiye’ye geldikten sonra ortadan kaybolması MİT’i harekete geçirmiş MİT yaptığı çalışmalar neticesinde de Türkiye üzerinden İran’a kaçırılan Habib Chaab’ı kaçıranların kimliğine ulaşarak, İran ajanlarının bulunduğu hücreyi çökertmiş ve Türkiye’de faaliyet yürüten 11 İran ajanını yakalamıştı.

İran rejimi muhalif tüm isimleri ortadan kaldırmaya and içmiş gibi yabancı ülkelerde dahi olan İranlı vatandaşlarını bir şekilde İran’a getirmeye çalışıyor. İran’a bugüne kadar onlarca kişi zorla götürülerek ya idam edildi ya da akıbeti bilinmeyecek şekilde kaybedildi.

Emced kimdir?

Mahmud Emced, İran’daki 2009 Cumhurbaşkanlığı seçimleri esnasında gerçekleşen halk protestolarının şiddet kullanılarak bastırılmasının ardından hükümeti ve yöneticileri sert bir dille eleştirerek muhalif kanatta yer almaya başladı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum