1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Elektronik İntifada Furkan’ı Unutmadı
Elektronik İntifada Furkan’ı Unutmadı

Elektronik İntifada Furkan’ı Unutmadı

Gazze’ye yardım götüren ‘Yaşasın Filistin’ konvoyunda bulunan Amerikalı barış gönüllüsü Ralph G. Leoffler, Kayseri’de mezarını ve ailesini ziyaret ettikleri Furkan Doğan ile ilgili bir yazı yazdı.

20 Ekim 2010 Çarşamba 00:29A+A-

Electronic Intifada'ya 'Furkan Doğan'ı Hatırlamak" başlığıyla bir yazı yazan Ralph G. Leoffler, Furkan Doğan'ın öğrencilik yaptığı okulda öğrenci arkadaşlarıyla buluştuğunu ve arkadaşlarının gururlu bir şekilde Furkan'ın fotoğraflarını taşıdığını yazdı.

Filistin'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yardım götüren Mavi Marmara'da bulunan ve İsrail komandoları tarafından katledilen Furkan Doğan, Amerikalı barış gönüllüleri tarafından unutulmadı. Geçtiğimiz haftalarda İngiltere'den eski milletvekili George Galloway'ın organizasyonunda Gazze'ye giden yardım konvoyu Kayseri'de Furkan'ın mezarını ve ailesini ziyaret etmişti. Konvoyda bulunan Ralph G. Loeffler isimli Amerikalı barış gönüllüsü Amerika'dan yayın yapan Electronic Intifada isimli siteye Furkan'la ilgili bir yazı yazdı.

ARKADAŞLARI FURKAN'LA GURUR DUYUYOR

'Furkan Doğan'ı Hatırlamak" başlıklı yazıda Leoffler, 29 Eylül'de "Yaşasın Filistin" konvoyunun Furkan'ın mezarını ziyaret etmek ve ailesine başsağlığı dilemek amacıyla Kayseri'den geçtiğini belirterek, Kayseri'de Furkan'ın öğrencilik yaptığı lisede kendilerini bekleyen Furkan'ın arkadaşlarıyla buluştuklarını belirtti. Öğrenci arkadaşlarının üzgün, sessiz ama gururlu bir şekilde Furkan'ın resimlerini taşıdığını kaydeden Leoffler, Furkan'ın mezarından sonra ailesini ziyaret ettiklerini ve çok duygulu anlar yaşadıklarını kaydetti. Furkan'ın büyük kardeşinin acısının aşikar olduğunu ifade eden Leoffler, kardeşinin yüzündeki acı ifadenin kelimelerle anlatılamayacağını yazdı.

İSRAİLLİ ÇETELER KADAR AMERİKA DA SORUMLU

Her ülkenin Furkan gibi gelecek vaat eden birine sahip oldukları için onur duyması gerektiğini kaydeden Leoffler, yaşına rağmen olgun ve zeki bir kişi olan Furkan'ın Filistin mücadelesine hayatını adadığını belirtti. Furkan'ın ölümünden onu vuran İsrailli çeteler kadar, o çetelere mermi veren Furkan'ın kendi ülkesi ABD'nin de sorumlu olduğunu ifade eden Leoffler, "Furkan Doğan; John Smith, Bill Jones gibi bir Amerikalıydı. İsrail saldırısını görüntülerken yüzünden vuruldu ve ardından 4 kez daha ateş edildi. İsrailliler Furkan'ı vurduğunda tanınmayacak hale geldi. Babası İsrail'den geri dönen konvoyu selamlamaya giderken, morga götürüldü ve oğlunu teşhis etti. Böyle bir günü kelimelerle anlatmak imkansız" dedi.

MEHMET NEDİM ASLAN / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT

1 Yorum