1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi sitelerine erişim engeli
DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi sitelerine erişim engeli

DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi sitelerine erişim engeli

​​​​​​​DW Türkçe ile Amerikanın Sesi'nin web sitelerine erişim engeli getirildi.

01 Temmuz 2022 Cuma 00:08A+A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), internet ortamında yayın lisansı almadan yayın hizmeti yaptığını belirlediği haber siteleri "dw.com""tr.euronews.com" ile "amerikaninsesi.com"u uyarmıştı.

Yapılan açıklamada; Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin 10'uncu maddesi kapsamında, yayıncıların başvuru talebini içeren dilekçe ve taahhütname ile birlikte 3 aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin olarak ödemesi halinde 3 ay süresince yayınlarına devam edebileceği belirtilmişti.

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Almanya merkezli DW Türkçe ile ABD merkezli Amerika'nın Sesi'nin web sitelerine erişim engeli getirildi.

Erişim engeli kararları Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındı.

amerikaninsesi.com'a girilmeye çalışıldığında, "30/06/2022 tarihli ve 2022/7982 D.İş sayılı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir" ifadeleriyle karşılaşılıyor.

dw.com web sitesinde de kullanıcıları "30/06/2022 tarihli ve 2022/7978 D.İş sayılı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir" ifadeleri karşılıyor.

Erişim engeli kararının ardından Amerikanın Sesi, "İnternet içeriklerine erişim engeli yaşandığı zaman Voice of America'yla (VOA) anlaşmaları da olan "Psiphon" ve "nthLink" program ve uygulamalarını kullanarak sansür ve engellemeleri aşıp internette istediğiniz içeriğe erişebilirsiniz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum