1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Dünyanın süper gücü Rusya tükendi: Putin'in son umudu emeklilerde
Dünyanın süper gücü Rusya tükendi: Putin'in son umudu emeklilerde

Dünyanın süper gücü Rusya tükendi: Putin'in son umudu emeklilerde

Ukrayna'da işgal planı yaparken 7 ayda bataklığa saplanan Rusya lideri Vladimir Putin, tükenen ordusuna kaynak bulmak için yüz yıl başında kalan bir uygulamayı seferberlik kararını hayata geçirdi.

28 Eylül 2022 Çarşamba 19:03A+A-

Ukrayna'da işgal planı yaparken bataklığa saplanan Rusya lideri Putin'in seferberlik kararına kendi vatandaşından tepkiler yükselmeye devam ederken seferber edilen askerler görüntülendi. İşgal altındaki Sevastopol Crimea'da seferber edilmiş yedeklerin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde seferber edilen kişilerin yaş ortalamasının oldukça yüksek olması dikkat çekti.

Ukrayna'da işgal planı yaparken 7 ayda bataklığa saplanan Rusya lideri Vladimir Putin, tükenen ordusuna kaynak bulmak için yüz yıl başında kalan bir uygulamayı seferberlik kararını hayata geçirdi. Ancak Putin'in bu kararını Ruslar hiç de hoş karşılamadı.

Durumu iyi olan zengin Ruslar, ülkenin dört bir yanındaki havalimanlarından ülkeyi terk ederken Sovyetler Birliği üyesi olan ülkeler de Moskova'ya kapıyı kapattı. Başta Türki cumhuriyetler olmak üzere Sovyetler'in yıkılışıyla bağımsızlık kazanan ülkeler Putin'in seferberlik kararına uymayacaklarını açıkladı.

 Tartışmalar sürerken seferberlik kararıyla zorla evlerinden alınarak silah altına alınan Rus sivillerin askeri üniformalı, silahlı halleri kameralara yansıdı. Ukrayna'nın işgal altındaki liman Sevastopol Crimea'de seferber edilmiş yedeklerin eğitim gördüğü görüntüleri ortaya çıktı.

Fotoğraflarda seferber edilen Rusların yaşlarının geçkin olduğu, askeri disiplin kuralları dahilinde belirlenen özelliklere sahip olmadıkları görüldü.

Öte yandan fotoğraflarda Rus Kilisesi üyesi rahiplerin silah altına alınan Rusları kutsadığı da görüldü. Rus Ortodoks Kilisesi önceki gün yaptığı açıklamada Ukrayna'da savaşta ölen askerlerin günahlarının af olunacağını belirtmişti.

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT

4 Yorum