1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dün 23 Suriyeli Daha Katledildi
Dün 23 Suriyeli Daha Katledildi

Dün 23 Suriyeli Daha Katledildi

Suriye'de dün Cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilerde güvenlik kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu 23 kişi katledildi. (VİDEO)

19 Mayıs 2012 Cumartesi 09:58A+A-

Suriye’de Esed yönetimini protesto eden göstericiler üzerine kurşun yağmaya devam ediyor.

Yerel muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrimi Konseyi (SRGC), ülke genelinde “Halep Kahramanları Cuması” adıyla düzenlenen Cuma namazı sonrası gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu Humus'ta 7, Şam'ın dış kesimlerinde, Halep ve İdlib'te 3'er, Şam merkez, Der'a ve Hama'da 2'şer, Deyr-i Zor'da bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de Hama'nın Meşa'ul Tayyar mahallesine yönelik düzenlenen hava saldırısında çok sayıda binanın yerle bir olduğunu bildirdi. 

Yerel kaynakların sosyal paylaşım sitelerinde paylaştıkları görüntülerde Meşa'ul Tayyar'da enkaz altında kalan sivilleri kurtarma faaliyetleri ve yıkılmış evler gözlemleniyor. 

Şam Haber Ağı (SNN) ise Humus'un el-Havle Mahallesi'nde bir apartmanın tank atışları sonucu tamamıyla yıkıldığını, Hıristiyan Köyü ed-Damiyna Şarkiyya köyünün de tanklarca bombalandığını bildirdi. 

SNN ayrıca, Şam'ın birçok semtine ordu birliklerinin baskınlar düzenlediğini ve tankların semtlere konuşlandırıldığını duyurdu. 

Rastan'da Esed'e bağlı ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını belirten SNN, Cisr eş-Şuğur'da şiddetli patlama sesleri geldiğini, rastgele evlere ateş açıldığını, birçok evin hasar gördüğünü ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT