1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Dolardaki yükseliş akaryakıtı vurdu
Dolardaki yükseliş akaryakıtı vurdu

Dolardaki yükseliş akaryakıtı vurdu

Dolardaki yükseliş akaryakıt fiyatlarını vurdu. Dün LPG'ye gelen 36 kuruşluk zammın ardından, bu gece de benzin ve motorine zam geliyor.

26 Mayıs 2022 Perşembe 12:41A+A-

Akaryakıta gelen zamların arkası kesilmiyor. Dolar/TL 20 Aralık'ta yapılan müdahalenin ardından son 5 ayın zirvesini gördü.Dövize endeksli mevduat sistemi ile dolardaki yükseliş kontrol altına alınsa da Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali nedeniyle döviz kuru etkilenmeye devam ediyor.

Uzun süre aynı seyirde ilerleyen dolar geçtiğimiz günlerde yeniden hareketlenerek 16 lirayı aştı. Dolar nedeniyle brent petrolün yükselmesi akaryakıt piyasasını etkilemeye devam ediyor.

Karar'ın sektör temsilcilerinden edindiği bilgilere göre, dün LPG'ye gelen 36 kuruşluk zammın ardından, bu gece de benzin ve motorine zam geliyor. Bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzine 1 lira 43 kuruş motorine ise 1 lira 38 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

GÜNCEL FİYATLAR

Güncel akaryakıt fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 22,08 liradan, benzinin litresi ise ortalama 22,86 TL'ye satılıyor. LPG litre fiyatı ise 11,25 TL seviyesinden satışta.

 

 

 

HABERE YORUM KAT