1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Doktorlarına Poşet Giydiren İngilizlere Göre Türkiye'nin Sağlığı HDP'li Kadınlara Emanet!
Doktorlarına Poşet Giydiren İngilizlere Göre Türkiye'nin Sağlığı HDP'li Kadınlara Emanet!

Doktorlarına Poşet Giydiren İngilizlere Göre Türkiye'nin Sağlığı HDP'li Kadınlara Emanet!

İngiltere’nin önde gelen medya organlarından BBC’ye göre, Türkiye, aile hekimlerine yeterli maske vermiyor, doktorların maske ihtiyacı ise mahallelerdeki HDP’li kadınlar tarafından temin ediliyor!

22 Nisan 2020 Çarşamba 15:52A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

BBC’nin haberinde, devletin aile hekimlerine yeterli maske vermediği, HDP’li kadınların evlerinden ürettikleri cerrahi maskeleri doktorlara verdiği ifadesi yer alıyor.

7968.jpg

Bilindiği gibi BBC, son dönemlerde Türkiye aleyhinde bir algı oluşturmaya çalışıyor. Ancak, BBC’nin bugün yaptığı haberin gerçeklerden uzak olmasının yanı sıra bu kriz ortamında bile HDP’li kadınlar güzellemesine yer vermesi şaşırtıcı doğrusu!

Koronavirüse karşı tam bir acizlik görüntüsü veren İngiltere’nin durumunu görmezden gelen BBC’nin HDP’li kadın yoldaşlar üzerinden Türkiye’nin sağlık sistemine yaptığı eleştiri gazetecilikte çığır açacak galiba! BBC bu haberi yaparken Türkiye’nin İngiltere’ye iki uçak sağlık malzemesini gönderdiğini ve İngiliz yetkililerin defalarca Türkiye’ye teşekkür ettiğini bilmiyordur herhalde. Ya da Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’nin sağlık yönetimine yaptığı övgüden haberdar olmadı.

BBC’nin bu haberleri yaparken dönüp “Güneşin Batmadığı Ülke: İngiltere”ye bakmasında fayda var. Zira İngiltere’deki sağlık çalışanları yeterli ekipman bulamadıkları için çöp poşetlerinden koruyucu elbise yapıyorlar. Ülkede maske bulmak zaten çok sıkıntılı. Devlet 80 yaşın üstündekileri resmen ölüme terk ediyor.

Yani aslında küçücük bir virüs bütün batılı ülkelerin maskesini indirmeye yetti. Bu kriz ortamında BBC’nin HDP’li kadınların göz yaşartacak çabasını haberleştirmekten ziyade İngiltere ve Batı ülkelerindeki büyük insani krize odaklanması daha yerinde olur.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum