1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Doğu Guta’dan Güzel Haberler Var!
Doğu Guta’dan Güzel Haberler Var!

Doğu Guta’dan Güzel Haberler Var!

Suriyeli direnişçiler, yaklaşık 1 yıldır ağır kuşatma altında bulunan Şam kırsalındaki Doğu Guta’ya şiddetli çatışmalar sonrasında girebildi.

25 Kasım 2013 Pazartesi 01:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Doğu Guta kuşatması kırıldı.

Kimyasal saldırının yapıldığı ve 1 yıldır ağır bir kuşatma altında olan Doğu Guta’da son zamanlarda kuşatma dolayısıyla açlıktan ölümler yaşanmış ve kedi-köpek etinin yenebileceğine dair fetva çıkartılmıştı.

Gıda, yakıt, ilaç, elektrik, su sıkıntısının üzerine sürekli bombalanan Şam kırsalındaki Doğu Guta’nın bazı bölgelerine tüneller vasıtasıyla ulaşılabiliyordu ancak bazı noktalardaki kuşatma uzun süredir kırılamamıştı.

Suriye’den bugün gelen haber ve görüntülerde direnişçilerin birçok Baas askerini öldürdükleri ve birçoğunu esir aldıkları görülüyor.

Yayınlanan görüntülerde üzerlerinden Hizbullah kimliği çıkanlar da var. Ayrıca bir görüntüde öldürülmüş paralı bir Rus askeri görülüyor.

Şii oldukları iddia edilen esirlerle ilgili de fotoğraflar yayınlandı.

Bu arada kuşatmanın kırıldığı bölgeye acil gıda ve cephane takviyesi yapılacağı öğrenildi.

KALEMUN'A GİRİLDİ

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada direnişçilerin başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde birçok belde ve köyün denetimini ele geçirdiği ve rejimin Doğu Guta'daki kuşatmasını kırarak Kalemun bölgesiyle irtibat kurduğu kaydedildi.

Silahlı muhaliflerin Doğu Guta bölgesinde konuşlanan rejim güçlerine düzenlediği saldırıda bir tankla çok sayıda askeri aracı imha ettiği ve Hizbullah ile Ebul Fadıl el-Abbas Tugayı destekli onlarca askeri etkisiz hale getirdiği, onlarcasını da esir aldığı ifade edilen açıklamada, bölgedeki çatışmaları yerinde görüntüleyen 5 aktivistin rejim güçlerinin ateşi sonucunda yaşamını yitirdiği bildirildi.

dogu-guta-ghota.jpg

dogu-guta-ghota-syria-suriye01.jpg

dogu-guta-ghota-syria-suriye02.jpg

dogu-guta-ghota-oman.jpg
Doğu Guta'da şehit düşen Ummanlı mücahid...

Bir Hizbullah militanının üzerinden çıkanlar:

***

İLGİLİ HABERİMİZ:
Direniş Örgütleri Doğu Guta’ya Girdi (VİDEO)

 

HABERE YORUM KAT