1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Doğ ey güneş erit taştan adamı!
Doğ ey güneş erit taştan adamı!

Doğ ey güneş erit taştan adamı!

Özgür-Der Üniversite Gençliği, Konya Selçuklu Üniversitesi’nde yaşanan linç girişimi hakkında bir bildiri yayımladı!

12 Kasım 2021 Cuma 16:15A+A-

HAKSÖZ HABER

10 Kasım sebebiyle Müslümanlara yönelik sindirme girişimlerinin artması cari hükümetin üzerinde ciddiyetle düşünülmesi gereken bir mesele olarak duruyor. Bu sindirme girişimlerinin en utanç dolu olanı ise Konya Selçuklu Üniversitesi’nde sağ-Kemalist grupların İslami İlimler Fakültesine gerçekleştirmeye çalıştıkları saldırıydı.

Selçuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim görevlilerinden Hüseyin Gökalp’in gittikçe artan şirk ve tapınma ritüellerine karşı tevhidi hassasiyetlerle ortaya koyduğu onurlu tavır, sağcı-Ülkücüler tarafından şiddet ve hakaretle sindirilmeye çalışıldı. Fakültedeki Müslüman öğrenciler saldırganları geri püskürterek derslerini verdiler ancak Hüseyin Gökalp’e yönelik tehditler devam ediyor. Bürokrasi ise yaşananları izlemekle yetinerek suça ortak oluyor!

Özgür-Der Üniversite Gençliği, Selçuklu Üniversitesi’ndeki sağ-Kemalist saldırganlık karşısında İslami hassasiyetlerle hareket eden Müslümanları desteklemek adına bir bildiri yayımladı. Yayımlanan bildiride Türkiye’deki siyasi ittifakların neticesi olarak inşa edilen sosyo-kültürel ortamın toplumu nasıl zehirlediğine dikkat çekildi.

whatsapp-image-2021-11-12-at-15-47-06.jpeg


HABERE YORUM KAT

5 Yorum