1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyanet, PKK’nın Yıktığı Camileri Yeniden İmar Ediyor
Diyanet, PKK’nın Yıktığı Camileri Yeniden İmar Ediyor

Diyanet, PKK’nın Yıktığı Camileri Yeniden İmar Ediyor

PKK mensuplarının saldırılarında tahrip olan Cizre ve Silopi’deki 57 caminin tamir ve tadilatı yapılıyor.

13 Nisan 2016 Çarşamba 12:16A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), PKK'nın düzenlediği saldırılarda Cizre ve Silopi’de kullanılmaz hale gelen 57 caminin tamir ve tadilatı yapılıyor.

Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yaptığı açıklamada, camilerin, toplumun dini, sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesinde önemli rolü bulunan müesseseler olduğunu söyledi.

Kubbeleri altında gönülleri buluşturan camilerin, "Müslümanın ilk mektebi, toplumun manevi merkezi, şehrin ruhu, sokağın kalbi, milletin umudu" olduğunu vurgulayan Görmez, “Camiler, Asr-ı Saadet’ten beri hem yapı hem de işlev olarak yüce dinimiz İslam’ın bütün esaslarını ve mesajlarını temsil eden kurum olma niteliğine sahiptir. Kabe’nin birer şubesi ve Allah’ın evi olan camiler, kalplerin huzur ve sükun bulduğu mekanlardır. TDV de kurulduğu günden bu yana yurt içinde ve yurt dışında yaptırdığı bu nadide mekanları Müslümanların ibadetine açmıştır.” dedi.

Görmez, TDV’nin, Ankara Kocatepe Camisi dahil bugüne kadar Türkiye'de 6 bin 609, dünyanın farklı coğrafyalarındaki 25 ülkede ise 100’ün üzerinde cami, mescid, Kur’an kursu ve eğitim binası yaptığını anlattı.

TDV’nin ülkede ve yurt dışında cami inşasının bayraktarlığını yaptığını ifade eden Görmez, “Vakfımız bugün ezan sesine hasret Müslümanlar için ABD, İngiltere, Rusya, Haiti, Belarus gibi ülkelerde sevgi mekanları olan camiler inşa etmektedir. Vakfımızın halen 9 ülkede 17 cami inşaatı, 7 ülkede de yer tahsis ve projelendirme işlemleri olmak üzere 24 cami projesi bulunuyor. Ülkemizde ise 5 caminin inşaatı, 4 caminin proje işlemleri devam ediyor” diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT