1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dışişlerinden Ricciardone'ye Nota!
Dışişlerinden Ricciardoneye Nota!

Dışişlerinden Ricciardone'ye Nota!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ricciardone'ye bu tür açıklamaların kabul edilemez olduğu ve bir daha tekrarlanmaması gerektiği dile getirildi" denildi.

07 Şubat 2013 Perşembe 20:37A+A-

Uzun tutukluluk sürelerini eleştirdiği sözleri yüzünden Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye bu tür açıklamaların kabul edilemez olduğu bir daha tekrarlanmaması söylendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e mektup yazan Ricciardone "Yanlış anlaşıldım özür dilerim" dedi.

ABD Büyükelçisi Ricciardone, Dışişleri Bakanlığı'ndaki 2 saat 15 dakika süren görüşme sona erdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Büyükelçi'ye bu tür açıklamaların kabul edilemez olduğu söylendi.

ABD Büyükelçiliği kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşme için talep Büyükelçi Ricciardone'den geldi.

Görüşmede geçen hafta ABD Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamaya ilişkin bilgi paylaşımı hususlarının ve ikili ilişkilerdeki son gelişmelerin ele alındı ve Ricciardone'nin "uzun tutukluluk süreleri" üzerine söylediği sözler gündeme geldi.

Dışişleri bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ricciardone'ye bu tür açıklamaların kabul edilemez olduğu ve bir daha tekrarlanmaması gerektiği dile getirildi" denildi.

Özür mektubu

ABD Büyükelçisi Ricciardone Hüseyin Çelik'e mektup yazdı. Büyükelçi mektupta, üzgünüm, sözlerim yanlış anlaşıldı dedi.

 

HABERE YORUM KAT