1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dışişleri Bakanlığı: "Rusya'nın Suriye'deki Saldırıları Savaş Suçudur"
Dışişleri Bakanlığı: "Rusya'nın Suriye'deki Saldırıları Savaş Suçudur"

Dışişleri Bakanlığı: "Rusya'nın Suriye'deki Saldırıları Savaş Suçudur"

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan, Rusya'nın Suriye’deki hava saldırılarının şiddetle kınandığı belirtilerek, saldırıların uluslararası hukuktaki karşılığının açık bir “savaş suçu” olduğu vurgulandı.

16 Şubat 2016 Salı 06:47A+A-

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye Uluslararası Destek Grubu’nun 11 Şubat’ta Münih’te yapılan toplantısında, Suriye’de çatışmaların durdurulmasına yönelik karar alındığı hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Rusların bu karardan sonra Suriye’deki hava saldırılarını durdurmak yerine daha da artırdıkları ve sivilleri, hastaneleri, okulları özellikle hedef aldıkları esefle müşahede edilmektedir. Nitekim, son 24 saat içerisinde Azez’deki iki okul ve bir hastane ile İdlib/Maar’at El Numan’daki Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün işlettiği hastaneye, Rusların gerçekleştirdiği uçak ve füze saldırıları sonucunda çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 30’un üstünde masum sivil hayatını kaybetmiştir. Yaralıların sayısı 100’ün üzerinde tahmin edilmektedir.”.

“Uluslararası Hukuktaki Karşılığı da Açık Bir Savaş Suçudur”

Saldırıların şiddetle kınandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Şiddetle kınadığımız bu saldırılar, hiçbir şekilde insanlığa ve vicdana sığmadığı gibi, uluslararası hukuktaki karşılığı da açık bir savaş suçudur. Rusya Federasyonu işlediği bu suçlarla Suriye’deki iç savaşın daha da derinleşmesine ve bölgede tehlikeli bir tırmanmaya yol açmaktadır. Rusya Federasyonu, Suriye’yi barış ve istikrardan giderek uzaklaştıran bu eylem ve saldırılarına derhal son vermediği takdirde, daha büyük ve ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalınması kaçınılmaz olacaktır.”.

AA

HABERE YORUM KAT

2 Yorum