1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler, Humus'taki En Büyük Kontrol Noktalarına Saldırıyor
Direnişçiler, Humus'taki En Büyük Kontrol Noktalarına Saldırıyor

Direnişçiler, Humus'taki En Büyük Kontrol Noktalarına Saldırıyor

Suriye'de devam etmekte olan savaş şiddeti her geçen gün artarak devam ediyor. Edinilen son bilgilere göre Suriye'nin Humus şehrinde direnişçi gruplar Esed'in elinde bulunan büyük kontrol noktalarına saldırıyorlar.

31 Mart 2014 Pazartesi 13:09A+A-

Suriye'nin Humus şehrinde direnişçi gruplar Esed'in elinde bulunan büyük kontrol noktalarına saldırıyorlar. Haritada 1 numara ile gösterilen Mulok kontrol noktası Humus'u ele geçirmek adına anahtar konumunda. Mulok kontrol noktası Humus kentini civarındaki kasabalardan ayırıyor. Kentin kuzeyinde 5 km. mesafede bulunan bu kontrol noktası kente ve civarındaki yerleşim yerlerindeki sivillere ölüm ve yıkım getiriyor. Burada 40'tan fazla tank, 30 ZPT, 1200 asker ve 100 Hizbullah askeri bulunduğu tahmin ediliyor. Bu kontrol noktası etrafı 2 metrelik bariyerlerle çevrili ve birbirine bağlı birkaç noktadan oluşuyor. Burası ayrıca Esed'i koruyan ve destekleyen Nusayri nüfus için de popüler bir yer. Geçtiğimiz cumartesi günü Humus'un kuzeyindeki direnişçiler buraya ağır silahlarla saldırdı ve şiddetli çatışmalar yaşandı. Bir T62 tankı ve bir zırhlı araç tahrip edildi. Buranın hedef alınmasının öneminin büyük olduğu düşünülüyor. Çünkü burası şehri tutan  en büyük kontrol noktası ve de silah ve finansal açıdan büyük destek alan bir yer.


Burası aynı zamanda Nusayri köylerinin bir uzantısı pozisyonunda. Çünkü Al Kam, Al Nejma, Al Ashrafia ve Mukhtaria köyleri ile aynı çizgi üzerinde bulunuyor.
Bunun zıddına Adon kontrol noktası mühimmat ve ekipman açısından daha şanssız durumda. Ve Al Ghanto, Telbiseh ve Tal Malah(Ter Malah)'ı birbirinden ayıran bir pozisyonda. İçinde Hizbullah askerleri olmakla beraber ağırlıklı Ebu Fadl el Abbas askerleri var.
Direnişçilerin Mulok kontrol noktasına saldırısı sonrası rejim askerlerinin ciddi kayıplar verdiği belirtiliyor. 
Ayrıca rejim ordusu Tar Malah köyüne sızma girişiminde bulunduğu bildiriliyor. Buradan birçok sivilin Alfahanah ve Imakramah köylerine kaçmasına sebep olmuş. Yapılan rejim bombardımanı sonucu muhtelif lokasyonlarda on kadar mücahit ve sivil hayatını kaybettiği de gelen haberler arasında

(incanews)

HABERE YORUM KAT