1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Halep’i Tümüyle Özgürleştirecek
Direnişçiler Halep’i Tümüyle Özgürleştirecek

Direnişçiler Halep’i Tümüyle Özgürleştirecek

Suriyeli direnişçiler Halep’te Esed ordusuna karşı hamle hazırlığında.

18 Ocak 2013 Cuma 10:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Halep’te aylardır yaşanan kilitlenmişlik durumunu çözme çabasına girişen muhalifler rejim güçlerine lojistik destek yollarını kesmeye çalışıyorlar.

Tevhid Tugayının sözcülerinden Hacı Anadan AFP’ye bugün verdiği demeçte “Özgür Suriye Ordusu şehri kurtarmak için yeni adımlar atıyor. Halep’teki askeri hedefler, özellikle de havaalanları ve üsler üzerinde yoğunlaşıyoruz. Allah’ın izniyle kuşatmayı tamamladık, tüm hedef noktalarını adım adım kurtaracağız.” dedi.

Direnişçilerin şehrin güneydoğusunda bulunan Halep uluslararası havaalanını savunan rejim güçlerine karşı saldırıları yoğunlaşıyor.

Planlanan saldırının detayları hakkında bilgi vermemekle birlikte Hacı Anadan “Üs 80 Özgür Ordu tarafından kuşatıldı. Buraya ve diğer üslere büyük, koordineli bir saldırı planlıyoruz. Özgür Ordu şehri kuşatıp, havaalanlarına doğru ilerleyişini sürdürüyor. Rejim güçlerinin destek aldığı güzergahları kesiyoruz. Kimse artık rejim askerlerine yardım ulaştıramayacak.” diye konuştu.

Bir zamanlar Suriye’nin ticari başkenti olarak anılan ve hareketli bir şehir olan Halep bugün hayalet şehre dönmüş durumda. Al-Arabiya muhabiri şehir merkezinde rejime bağlı keskin nişancıların büyük bir tehlike kaynağı olduğunu bildiriyor. 

 

HABERE YORUM KAT