1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Halep kırsalında İran’a bağlı çeteleri pusuya düşürdü!
Direnişçiler Halep kırsalında İran’a bağlı çeteleri pusuya düşürdü!

Direnişçiler Halep kırsalında İran’a bağlı çeteleri pusuya düşürdü!

Halep kırsalında direnişçiler tarafından pusuya düşürülen İran’a bağlı mezhepçi çetelerin çok sayıda kayıp verdiği bildirildi.

25 Ağustos 2020 Salı 01:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye sahasında sular yeniden ısınmaya başlıyor. Esed-İran-Rusya şer bloğu ve bunların kontrolündeki milislerin İdlib’i kuşatmaya mebni girişimlerine karşı bir misilleme haberi de Halep kırsalından geldi. Direnişçilerin pusu attığı İran’a bağlı mezhepçi çetelerin çok sayıda kayıp verdiği kaydedildi.

Muhaliflere yakın Orient-News’in bildirdiğine göre, son günlerde Halep kırsalında topçu atışlarıyla sivilleri hedef alan güçlere karşı misilleme yapıldı. "Fethu’l Mubin" operasyon odasına bağlı direnişçilerce 24 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirildiği belirtilen misilleme operasyonu sonucunda İran’a bağlı milis saflarında ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi.

Rejim güçlerinin İdlib'e sızma girişimi püskürtüldü

Ayrıca yerel aktivistlerin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan bilgiye göre, yine Pazartesi günü Rejim güçleri İdlib'e sızma girişiminde bulundu. Direnişçilerce tespit edilen unsurlarla çatışma yaşandığı ve Rejimin kontrolündeki milislere zayiat verildiği kaydedildi.

Geçtiğimiz Pazar günü de Esed ve destekçilerinin İdlib'e yönelik saldırılarına karşı misillemede bulunan direnişçiler bir subayı öldürmüş ve 5 milisi yaralamıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum