1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Duma'yı 'Afet Bölgesi' İlan Etti
Direnişçiler Duma'yı  'Afet Bölgesi' İlan Etti

Direnişçiler Duma'yı 'Afet Bölgesi' İlan Etti

Suriye rejiminin pazar yerine hava saldırısıyla 100'den fazla sivilin katledildiği Duma bölgesi, yerel meclis tarafından 'Afet bölgesi' ilan edildi.

19 Ağustos 2015 Çarşamba 13:14A+A-

Şam’ın kırsalında yer alan direnişçilerin denetimindeki Duma bölgesinin yerel meclisi, Pazar günü rejimin saldırısında 100'den fazla kişinin katledildiği ve 200'den fazla yaralının olduğu bölgeyi ‘Uluslararası ve İnsani kriterlere uygun olarak afet bölgesi’ ilan ettiğini duyurdu.

Duma’nın da parçası olduğu Doğu Guta bölgesinde kuşatma altında olan 125 aile için tıbbî ve insanî yardım çağrısında bulunan meclis, yaralıların tahliyesi için güvenli koridorlar talep etti.

Saldırıya kınamalar

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, "çirkin bombardıman" olarak nitelediği saldırıyı kınadı. Sözcü Rupert Colville, rejimin Duma’yı bombalamasının, kuşatma altındaki bölge sivillerinin zor yaşamını daha da güçleştireceğine dikkat çekti. Colville, sivillere yönelik planlı saldırıların ve kalabalık bölgeleri tahrip gücü yüksek silahlarla vurmanın bir savaş suçu sayılabileceğini de hatırlattı.

Umman Dışişleri Bakanı Yusuf Bin Ulvi ile görüşmesinin ardından konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Frank Steinmeier de Suriye’de yaşanan insani krizin sorumlusunun Beşşar Esed rejimi olduğunu söyledi. 

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT