1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Dera İçin Operasyon Başlattı
Direnişçiler Dera İçin Operasyon Başlattı

Direnişçiler Dera İçin Operasyon Başlattı

Suriye'nin güneyinde direnişçiler, Ürdün sınırına yakın Dera kentinin denetimini sağlamak için 'Güney Fırtınası' adlı bir operasyon başlattı.

25 Haziran 2015 Perşembe 18:16A+A-

Direnişçi Yermuk Tugayı'nın saha komutanlardan Ebu Kusey, 82 dieniş birliğinin katılımıyla ülkenin güneyindeki Dera kentinin kontrolünü sağlamak için "Güney Fırtınası" adı altında operasyon başlatıldığını söyledi.

Operasyonun ana hedefinin Dera kenti ve çevresinde rejim güçlerinin elindeki bölgelerin denetimini sağlamak olduğunu ifade eden Kusey, "Hedefimiz özellikle Dera ile Şam karayolunun kontrolünü ele geçirerek Esed güçlerini bölgeden çıkarmaktır" dedi. Nusra Cephesi, Ahraru Şam, Yermuk, Ömeri ve Havran Tugayı'nın da aralarında yer aldığı 82 birlik "Güney Fırtınası" operasyonuna katılıyor.

Al Jazeera muhabiri Muntasır Ebu Nabut, direnişçilerin Dera’da rejimin mevzilerine karşı yoğun saldırılar düzenlediğini ve direnişçilerin Dera'nın kuzeyinde rejime ait 'Surur' kontrol noktasını ele geçirdiğini söyledi.

Sabahın erken saatlerinden bu yana rejimin kontrolündeki noktaların bombalandığını söyleyen Ebu Nabut, rejimin Dera’nın çevresindeki köy ve kasabalara 50'den fazla varil bombasıyla karşılık verdiğini ifade etti.

Dera kentine 3 koldan saldırıldığını ifade eden Ebu Nabut’e göre kent merkezinin rejimden direnişçilere geçmesiyle vilayetin yüzde 80’inin kontrolü direnişçilerde olacak. Sonraki hedefler ise Sanamen ve İzra ilçeleri olacak.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT