1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçiler Azez'de 25 IŞİD Militanını Öldürdü
Direnişçiler Azez'de 25 IŞİD Militanını Öldürdü

Direnişçiler Azez'de 25 IŞİD Militanını Öldürdü

Suriyeli direnişçilerin, Azez ilçesinin doğusundaki Dudyan köyüne sızma girişiminde bulunan 25 IŞİD militanını öldürdüğü bildirildi.

16 Nisan 2016 Cumartesi 15:33A+A-

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Feylak eş-Şam'a bağlı birlikler, direnişçilerin kontrolündeki Dudyan köyüne sızmaya çalışan 25 IŞİD militanını öldürdü.

Azez'in doğusunda direnişçilerle IŞİD arasında çatışmaların devam ettiği belirtilirken, direnişçilerin son dönemlerde kaybettiği Kafr Bişuş, Şeyh Riyh, Bill ve Tel Hüseyni'yi geri almak için operasyonlarına devam ettiği kaydedildi.

IŞİD, bu hafta Azez'in doğusunda yer alan birçok köy ile mültecilerin barındığı İğde ve Harameyn mülteci kamplarına saldırmış, olayda iki kişi yaşamını yitirmişti. IŞİD İğde Mülteci Kampı'nda 25'e yakın çadırı da ateşe vermişti.

Örgütün Azez'in doğusundaki köylere ve çadır kentlere saldırması sonucu 30 bin kişi yerinden olmuştu.

Rejim Güçleri, Halep'te Direnişçilere Ait Bazı Noktaları Aldı

Öte yandan, Halep'teki yerel aktivistlerden Musab Ammar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Halep'in Salahaddin bölgesine saldırdığını ve direnişçilere ait bazı noktaları ele geçirdiğini söyledi.

Salahaddin'de direnişçilerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten Ammar, direnişçilerin Esed rejimine bağlı güçlerin olduğu yerlere cehennem ve havan toplarıyla saldırdığını aktardı.

AA

HABERE YORUM KAT