1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Dinleme Kayıtları Bulundu"
"Dinleme Kayıtları Bulundu"

"Dinleme Kayıtları Bulundu"

Emniyet yönelik yeni operasyon, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun da olduğu 101 kişinin dinleme kayıtlarının olduğu harddisklerin bulunmasıyla başladı.

09 Şubat 2015 Pazartesi 14:25A+A-

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli 75 polisin 22 Temmuz’da gözaltına alınmasının ardından dün de 29 polis için gözaltı kararı alındı. Bu karar, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’nde 7 harddiskin bulunmasının ardından geldi.

Henüz iki harddiskin incelemesi tamamlandı. İncelemelerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT'in eski müsteşarı Hakan Fidan ve neredeyse tüm bakanların telefonlarından elde edilen ses kayıtları ele geçirildi.

Şu ana kadar incelenen kayıtlarda eski içişleri bakanı İdris Naim Şahin hariç, 2011-2013 arasında görev yapan tüm bakanların görüşmeleri çıktı. Hatta bazı görüşmelerin de tape haline getirildiği, yani konuşma dökümlerinin çıkarıldığı belirlendi.

Soruşturma sonunda imha edilmesi gereken ses kayıtlarının imha edilmediği ve depolandığı ortaya çıktı. Savcılık kaynakları, bazı bilgisayarların içindeki bilgilerin geri getirilemez şekilde silindiğini, bazı harddisk’lerin ve bilgisayarların ise emniyet dışına çıkartıldığının belirlendiğini iddia etti.

Ses kayıtları depolanan 101 isim arasında büyükelçiler, akademisyenler ve çok sayıda bürokrat da bulunuyor.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT