1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Diktatör nezaketi: “Rakipsiz” girilen seçim için destek istemek
Diktatör nezaketi: “Rakipsiz” girilen seçim için destek istemek

Diktatör nezaketi: “Rakipsiz” girilen seçim için destek istemek

Rusya’da göstermelik seçimlerde Putin halkı sandık başına davet etti…

14 Mart 2024 Perşembe 18:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Vladimir Putin, 2000 yılından beri Rusya’nın başında. 71 yaşındaki Putin bu dönemde seçilirse Stalin’i de geride bırakarak modern Rusya’nın en uzun süreli yöneticisi olacak. 29 sene boyunca seçimsiz bir şekilde Rusya’yı yöneten Stalin’in aksine Putin döneminde ülkede seçim yapılıyor. Normal şartlarda Putin’in üç dönemden fazla iktidarı elinde tutması mümkün değildi ancak yapılan düzenlemelerle bu süre 2036’ya kadar uzatıldı.

Seçimlerin öncesinde Putin’in en büyük muhalifi Aleksey Navalny bir hapishanede öldü. Navalny’nin ölümü tartışılmaya devam ederken seçimler geldi çattı bile. Tabi ki Putin adayları kendisinin belirlediği seçimde zafere rahatlıkla ulaşacak...

Putin karşıtı politikacı Boris Nadezhdin'in Putin’den çekinerek koyduğu adaylığı on binlerce Rus'un desteklemesine rağmen engellendi. Nadezhdin’in de adaylıktan çekilince geriye büyük bir tiyatro kaldı.

Rusya’da yaklaşan seçimlerde Putin dışındaki diğer üç adayın ise herhangi bir ağırlığı bulunmuyor. Vaziyet böyleyken göstermelik seçimlerde Putin halkı sandığa davet ederek “oy vermenin vatanseverliğin göstergesi” olduğunu ifade eden bir konuşma gerçekleştirdi.

“Birlikteliğimizin ve kararlılığımızın altını çizmek ve birlikte ilerlemek hayati önem taşımaktadır. Verdiğiniz her oy değerli ve anlamlıdır" diyen Putin, Ruslardan ricada bulunmayı da unutmadı:

"Bu nedenle önümüzdeki üç gün içinde oy kullanma hakkınızı kullanmanızı rica ediyorum."

Bir diktatöre yakışan nezaket örneğiyle Putin adaylarını kendi belirlediği güçlü adayların ya “vefat ettiği” ya da "usulsüzlükler" sebebiyle elendiği seçimlere iddialı giriyor. Karadeniz’in karşı kıyılarında fıkralar böyle oluyor demek ki!

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum