1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dikkat Çeken Olağanlaşma Çağrısı
Dikkat Çeken Olağanlaşma Çağrısı

Dikkat Çeken Olağanlaşma Çağrısı

Koronavirüsle mücadele kapsamında girilen kısıtlamaların kaldırılıp Mayıs sonunda normalleşme sürecine girileceği beklentisinin gündemde olduğu şu günlerde Mehmet Barlas’tan dikkat çekici bir normalleşme çağrısı geldi.

29 Nisan 2020 Çarşamba 12:41A+A-

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, normalleşme-olağanlaşma gündemini değerlendirdiği yazısında “2016'daki FETÖ'cü darbe girişimi ertesindeki olağanüstü koşulların da geride kalmasını bekliyoruz.” dedi.

Mehmet Barlas’ın bugünkü Sabah’ta (29 Nisan 2020) yayınlanan “Her Açıdan Geçişin Heyecanını Yaşamaktayız” başlıklı yazısının konuyla alakalı kısımları şöyle:

“Hepimizin beklentisi olağanüstü durumların geride kalmasıdır. Bu beklenti sade koronavirüs salgınının geride kalmasını içermiyor. 2016'daki FETÖ'cü darbe girişimi ertesindeki olağanüstü koşulların da geride kalmasını bekliyoruz. Dolayısıyla "Düşünce suçu" kavramı kapsamına giren fiillerden ötürü yapılan tutuklamaların da artık geride kalmasını bekliyoruz.

Sanırım coğrafyanın bize yazgı olarak sunduğu düşünce suçundan ötürü tutuklulukları, cezaevlerini falan bir noktada geride bırakmamızın zamanı geldi, geçiyor... Kendisi de bir şiir okudu diye cezaevine gönderilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonunda bu reformu mutlaka yapacaktır.

HABERE YORUM KAT