1. HABERLER

  2. HABER

  3. DHKP/C’nin Türkiye sorumlusu İstanbul'da yakalandı
DHKP/C’nin Türkiye sorumlusu İstanbul'da yakalandı

DHKP/C’nin Türkiye sorumlusu İstanbul'da yakalandı

DHKP/C'nin önceki Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu’nun yerine geçen Yasemin Karadağ, İstanbul'da yakalandı.

30 Mart 2021 Salı 11:44A+A-

İstanbul İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında DHKP/C’ye yönelik operasyon düzenledi.

Örgütün her faaliyetini yakından takip eden ve hücre sorumlularını izleyen emniyet güçleri, yürütülen soruşturma kapsamında bu gece İstanbul’da bazı hücre evlerine bir dizi baskın gerçekleştirdi. Yapılan baskınlarda, örgütün Türkiye sorumlusu Yasemin Karadağ (51) ile “Memur Sorumlusu” olduğu öğrenilen Yeter Gönül Aydın yakalanarak gözaltına alındı. DHKP/C’nin “kuryesi” olduğu gerekçesiyle daha önce pek çok kez gözaltına alınan Yeter Gönül Aydın’ın, örgüt bünyesindeki Devrimci Memur Hareketi (DMH)-Kamu Emekçileri Cephesi'nin (KEC) Türkiye sorumlusu olduğu tespit edildi.

YASEMİN KARADAĞ, TUTUKLANAN CAFERİ SADIK EROĞLU’NUN YERİNE GETİRİLDİ

Karar’ın naklettiğine göre, 90’lı yıllardan itibaren DHKP/C saflarında yer alan Yasemin Karadağ, geçtiğimiz aylarda tutuklanan örgütün Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu’nun yerine geçtiği ileri sürüldü. 1992’den beri birçok polisiye soruşturmada adı geçen örgüt sorumlusunun, 19 yıl cezaevinde tutuklu kaldığı ve o yıllarda DHKP/C’nin talimatıyla gerçekleştirilen ‘açlık grevi eylemlerine’ de katıldığı öğrenildi. En son geçen yılın Ağustos ayında yakalandıktan sonra mahkemece serbest bırakılan Yasemin Karadağ ile ilgili elde edilen istihbarat kayıtlarında ve daha önce örgütün hücre yapılanmalarına düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen dijital verilerdeki şifreli mesajlarda DHKP/C’nin ‘Türkiye Sorumlusu’ olarak faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

3 KERE CEZAEVİNE GİRDİ

Gece saatlerinde düzenlenen aynı operasyonda yakalanan örgütün sözde ‘Memur Yapılanmasından’ sorumlu Yeter Gönül Aydın’ın da 2000 yılından itibaren 3 kez cezaevine girdiği ve örgüt üyelerince kullanılan şifreli dokümanlarda adının sıkça geçtiği belirtildi.

YASEMİN KARADAĞ VE YETER GÖNÜL AYDIN TERÖRLE MÜCADELE ŞUBESİNE GETİRİLDİ

Gece yarısı düzenlenen operasyonla yakalanan DHKP/C’nin Türkiye sorumlusu Yasemin Karadağ ile örgüt içerisinde Memur Sorumlusu olduğu anlaşılan Yeter Gönül Aydın, sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirildi. Örgüt sorumlularının yakalandıkları adreslerde çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyallere de el konuldu.

DHKP/C Türkiye sorumlusu Yasemin Karadağ ve Yeter Gönül Aydın’ın TEM Şubedeki ifade işlemlerine başlandığı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT