1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Deraya Esed Kuşatması ve Rus Katliamlarına Direniyor!
Deraya Esed Kuşatması ve Rus Katliamlarına Direniyor!

Deraya Esed Kuşatması ve Rus Katliamlarına Direniyor!

3 yıldır kuşatılmış ve halen katliam tehdidi altındaki Deraya Esed ve Rus güçlerinin savaş suçlarının açık bir örneğini teşkil ediyor.

18 Şubat 2016 Perşembe 16:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Aralık 2015’ten beri yoğunlaşan hava saldırıları neticesinde Şam kırsalında yer alan Muazzamiye ile Dereya arasını ele geçiren Esed güçleri Deraya’ya yönelik saldırılarını daha da artırdı.

9 Şubat’ta rejim güçlerinin saldırıları püskürtüldü ama 56 varil bombası ve karadan atılan füzelerle kentte büyük bir tahribat meydana geldi.

Deraya Şam’ın güneybatısında Mezze’ye bitişik bir ilçe. Guta’nın en büyük yerleşim yerlerinden biri. 2012’den beri rejimin kuşatması altındaki kente elektrik, su, ısınma ve iletişim yok denecek kadar kötü. İnsanlar ısınabilmek için evlerindeki mobilyalarını yakıyorlar.

6 Şubat’ta Muazzamiye ile Deraya arasındaki bölge rejimin yoğun saldırılarıyla düştü. Rejim güçleri bu saldırıyı terörist unsurlara karşı büyük bir zafer olarak sundular.

8 Şubat’ta Deraya Halk Komitesi Ocak ayı boyunca rejimin bu kentte gerçekleştirdiği saldırırları duyurdu. Buna göre bir ay içinde kent 765 varil bombası, 1400 havan ve tank atışı, 9 hava operasyonu ve 124 yerden yere füzenin hedefi oldu.

Deraya Halk Komitesi medya sorumlusu Şadi Matar rejimin ilerleyişinin büyük ölçüde Rus hava operasyonlarının bölgeyi altüst etmesinin sonucu olduğunu söyledi.

Deraya’da savaşçı muhaliflerin en büyük örgütü olan İslam Tugayı Şehidleri’nin komutanı Said Cemal Rusya’nın terörle mücadele adı altında Suriye’yi tarumar ettiğini ama her şeye rağmen direneceklerini ve asla boyun eğmeyeceklerini söylüyor. Rejimin ilerleyişinin kalıcı olamayacağını, Rusların İranlıların akibetinden ders çıkarmaları gerektiğini de ifade ediyor.  

Said Cemal Rusya’nın yaptıklarıyla sadece rejimin ömrünü uzattığını ve bu arada Suriye halkının daha fazla katledilmesine ve Suriye’nin daha büyük bir yıkıma uğramasına neden olduğunu da ekliyor.

Geçmişte 250 bin nüfus barındıran Deraya’da bugün sadece 12 bin kişi kalmış vaziyette.

Al Monitor’dan kısaltarak çev. Hasan Soylu 

HABERE YORUM KAT