1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Deprem bölgesine çay içmeye gelmedik!”
“Deprem bölgesine çay içmeye gelmedik!”

“Deprem bölgesine çay içmeye gelmedik!”

Kahramanmaraş’ta 3 kişiyi sağ olarak kurtaran Suriyeli 21 yaşındaki Muhammed el-Ali dönüş yolunda geçirdiği kazada hayatını kaybetti. İşte Muhammed'in hikâyesi…

14 Şubat 2023 Salı 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

AFAD çadırlarında depremzedeler yatabilsin diye kendisi dışarıda kartonlarda yattı. Arkadaşları, ara verelim diye ne kadar ısrar ettiklerinde: “Biz buraya çay içmeye değil, ölmeye geldik!” diyordu.

Bursa İnegöl’de yaşayan ve depremin ardından yardım için yola koyulan; dönüş yolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Suriyeli Muhammed el-Ali, 21 yaşındaydı.

Yardım için arkadaşı Ertuğrul Karaduman ile birlikte Kahramanmaraş’a giden Muhammed, kurtarma çalışmalarında 3 kişinin sağ olarak enkazdan çıkarılmasına yardımcı oldu.

Çalışmalarına tanık olanlar Muhammed’in enkazdakilerin canlı çıkartılabilmesi için sürekli çalıştığını; ekipteki arkadaşları dinlenmek istediklerinde “Buraya çay içmeye gelmedik!” dediğini aktarıyorlar.

Çalışmalarda hilti ve kaynak makinesi kullanan Muhammed, bu aletleri de kendisi getirmişti. Çadırdaki yerini de depremzedeler için terk eden Muhammed, dışarda karton üzerinde uyumayı tercih ediyordu.

11 Şubat Cumartesi gecesi, İnegöl’e dönmek üzere deprem bölgesinden ayrılan ve Muhammed’in de içinde bulunduğu otomobil, Ankara'nın Polatlı ilçesinde önünde seyir halinde olan TIR’a çarptı. Kazada Ertuğrul Karaduman yaralanırken, Muhammed el-Ali olay yerinde vefat etti.

Muhammed’in cenazesi Bursa’nın İnegöl ilçesinde Yeşil Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından İsaören Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum