1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Demirtaş'tan Akşener'e: "Bizi adam yerine koyun, başka bir şey istemeyeceğiz"
Demirtaş'tan Akşener'e: "Bizi adam yerine koyun, başka bir şey istemeyeceğiz"

Demirtaş'tan Akşener'e: "Bizi adam yerine koyun, başka bir şey istemeyeceğiz"

Selahattin Demirtaş, HDP’nin de "Kılıçdaroğlu’nun sofrasında" yer alması için Meral Akşener’e ikna mektubu yazdı.

08 Mart 2023 Çarşamba 19:00A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından HDP’liler Kılıçdaroğlu’ndan görüşme talep ederek, onu destekleme yönünde bir görüntü ortaya koydular.

Altılı Masa’nın ortağı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de önceki gün çıktığı bir programda, masanın cumhurbaşkanı adayı olan Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesine ilişkin, “Bireysel görüşme olabilir ancak HDP masaya yanaşamaz” açıklamasını yaptı.

HDP’lilerin Akşener’i ikna etme seansları tam gaz sürerken, hapiste bulunan Selahattin Demirtaş ise Akşener’i ikna etmek için mektup yazdı.

Mektubunda Akşener dışındaki Altılı Masa liderlerinin HDP seçmeniyle buluşmak istediğini belirten Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesi ve HDP’yi ittifaka dahil etmesi için Akşener’e bir yalvarmadığı kaldı.

“Sizden hiçbir şey talep etmiyoruz, sadece bizi adam yerine koyun” minvalinde yazılan mektupta Demirtaş, İYİ Parti ile HDP seçmeninin sokakta yan yana olduğunu, aynı ateşte kavrulduğunu ifade etti. Demirtaş’ın mantığına göre, AK Parti seçmeni de uzayda yaşıyor herhalde...

Akşener karşısında adeta süt dökmüş kediye dönen Demirtaş’ın eşit, özgür ve refah içinde yaşayan Türkiye’yi var etmek için Akşener ile aynı safta yer almaları gerekiyormuş!

Kılıçdaroğlu’nun aday olmasıyla birlikte Kürt sorunun baş aktörleri olan CHP ve avanesini bir anda unutan HDP’liler, “Erdoğan olmasın da kim oluyorsa olsun” mantığıyla ideolojik tutumlarını bir kez daha gösterdiler.

Akşener’in “evet” demesi durumunda şartsız şekilde Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi beklenen HDP’nin muhatap alınıp alınmamasını zaman gösterecek.

1-272.jpg2-292.jpg3-213.jpg4-163.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

15 Yorum