1. HABERLER

  2. HABER

  3. Demirtaş: Bayrak Hepimizin, Asla Yere Düşürmedik
Demirtaş: Bayrak Hepimizin, Asla Yere Düşürmedik

Demirtaş: Bayrak Hepimizin, Asla Yere Düşürmedik

Selahattin Demirtaş, Türk bayrağı için, "Asla, bizim bayrağımız değil, demedik. Asla yere düşürmedik" ifadelerini kullandı.

27 Haziran 2014 Cuma 10:54A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Habertürk televizyonunda Erhan Çelik'in "Sizin için Türk Bayrağı ne ifade ediyor" sorusu üzerine "Bu ülkenin yurttaşı olmakla, hepimizi temsil eden ortak bayraktır. Ben de, partililerimiz de, hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil eden bayrağı asla küçümsemedik, asla "bizim bayrağımız değil" demedik. Asla yere düşürmedik." dedi.

"ASLA YERE DÜŞÜRMEDİK"

Demirtaş şöyle konuştu:

Türk Bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti devleti bayrağıdır. Bir etnik kimliğin bayrağı değil. Bir milliyetçi partinin bayrağı hiç değil. Bütün yurttaşların, yani o devlete vatandaşlık bağı ile bağlı olan bütün yurttaşların uluslararası alanda, vatandaş adına devleti temsil eden semboldür. 

Bu ülkenin yurttaşı olmakla, hepimizi temsil eden ortak bayraktır. Ve bayrak aynı zamanda,  tarihsel geçmişin de bir hatırlatmasıdır. Yani bizler ortak tarihte acısıyla, tatlısıyla, doğrusuyla, yanlışıyla yaşadığımız her şeyi bayrak üzerinden ifade ediyoruz.

Ben de, partililerimiz de, hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil eden bayrağı asla küçümsemedik, asla "bizim bayrağımız değil" demedik. Asla yere düşürmedik. Provokasyonlarda, özellikle bayrağa karşı yapılan saygısızlıklarda ilk karşı çıkan biz olduk. Çünkü bu tür provokasyonlar her zaman, bizi vurmak için, tabanımızı vurmak için, bizim siyasi düşüncemizi küçültmek için, linç kültürünü yaratmak için kullanıldı.

"BAYRAK OLAYLARININ HEPSİ PROVOKASYON"

Mersin'de yapıldı, HADEP kongresinde yapıldı, yakın zamanda da Diyarbakır'da yapıldı. Bunların hepsinin provokasyon olduğu daha sonra ortaya çıktı. Parti gençliğimiz Lice'deki bayrak provokasyonu konusunda bir çalışma yürütüyor ama orada ne direğin etrafında kümelenen grubun ne de direğe tırmanan gencin kesinlikle bizimle, parti gençliğiyle asa ilgisi olmayan kişiler olduğu ortaya çıktı. İsim konusunda elimizde somut bilgiler yok. Ama bizimle ilgili olmadıkları netleşti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum