1. YAZARLAR

  2. MUSTAFA SİEL

  3. Demek ki Neymiş, Mesele Ağaçlar Değilmiş
MUSTAFA SİEL

MUSTAFA SİEL

Yazarın Tüm Yazıları >

Demek ki Neymiş, Mesele Ağaçlar Değilmiş

05 Aralık 2014 Cuma 15:07A+A-

Meselenin Ağaç Olmadığını Hala Anlayamayan Bazı İslamcılara

29 Mayıs 2013’te Taksim Gezi Parkında düzenleme amacıyla birkaç ağacın yerinin değiştirilmesini bahane ederek başlayan ve Batı ile Derin Cemaatin destekleriyle alevlenen olaylarla ilgili olarak, o hararetli günlerde Mehmet Ali ALABORA isimli bir artistin “Mesele ağaç değil, sen hala anlamadın mı”  tiviti ile net olarak ortaya koyduğu ve anadan doğma İslam düşmanı tüm kesimlerin çok iyi kavradığı bu gerçeği anlatmak için o günlerde neredeyse dilimizde tüy bitti.

Bu gerçeği sadece tescilli İslam düşmanları değil, İslam düşmanı olmayan tüm halk kesimleri de anladı ve buna göre pozisyon alarak ağaç bahaneli sokak darbesi girişiminin karşısında durarak darbeyi önledi.

Gel gör ki sokaktaki insanımızdan dağdaki çobanımıza kadar İslam düşmanı olmayan halk kesimlerimizin tümünün anladığı bu gerçeği antikapitalist İslamcılara ve bazı İslamcı abilerimize bile anlatamadık o günlerde. O günden bu güne değin de meselenin ağaç meselesi olduğunu geveleyip durdular buldukları her fırsatta.

Gezi Parkından Yalova’ya Çıkamayanlar

Geçen hafta Yalova’nın CHP’li belediyesince kavşak yapımına engel olduğu gerekçesiyle bir kısmı asırlık olan 160 civarında ağacı kesmesi karşısında ne adeta taparcasına! ağaç sever Ulusolcuları, nede onların destek gücü olmayan soyunmuş anti kapitalist Müslümanları, ne de entel abilerimizi göremedik.

Eylem yapmaktan, meydanları işgal edip çadır kurmaktan geçtik, adam hiç olmazsa ayıp olmasın, foyamız meydana çıkmasın kabilinden bir iki eleştirir gibi laf söyler. CHP’li Muharrem İNCE kadar bile olamadılar, o hiç olmazsa zevahiri kurtarmak için bir iki laf geveledi, göstermelikte olsa işi kurtarmaya çalıştı.

Ya O Ağaçları AKP’li Belediye Kesmiş Olsaydı?

Bir de şöyle düşünelim. Malum Yalova’da seçimler tekrarlanmış, MHP’ninde desteğiyle CHP’li Vefa SALMAN kazanmıştı. Ya aksi olsa idi de AKP adayı kazansa idi ve aynı uygulamayı yapsaydı ne olurdu durum.

Düşünmek bile tehlikeli böyle bir senaryoyu, her halde şu anda IŞİD ve Kobani’den bile daha büyük bir gündem olur, ABD Ferguson kentindeki siyahi göstericiler gündemden düşer, batının tüm canlı yayın araçları Yalova’ya kamp kurar ve canlı yayına geçerlerdi.

Kör Göze Parmak

Yalova'daki ağaç kesimi adeta kör göze parmak deyimini hatırlatır bir durum ortaya çıkarmış, birilerinin maskelerini fena halde düşürmüş, kralın çıplak olduğunu ortaya koymuştur.

Her fırsatta çevrecilikten dem vuranların derdinin çevre değil AK Parti üzerinden İslam düşmanlığı olduğu tescillenmiştir bu vesile ile.

Kendilerini antikapitalist Müslüman olarak niteleyenler ile bazı entel İslamcı abilerimizde fena tongaya düşmüş durumdalar bu olayda. En azından bir basın açıklaması yayınlayarak kınamaları gerekmez mi idi tutarlılık açısından.

Gel gör ki mankurtların tek derdi İslam düşmanlığı olduğu gibi, bunların tek derdinin de Erdoğan düşmanlığı olduğu, anticiliklerinin ve çevreciliklerinin Erdoğan’a vurmak için bir bahane olduğu tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmış oldu bu olay vesilesiyle.

Puttan Helva Yapıp Acıkınca Yiyenler

Yalova’da kesilen ağaçların bazılarının M.Kemal’in diktirdiği yada korumaya aldığı ağaçlar olduğunu okuyoruz basından. Bu iddialar gerçek mi bilmiyorum, ama gerçek olmasa bile böyle bir iddia bile Kemalistleri şimdiye kadar çoktan ayağa kaldırmalı değil mi idi?

Adeta helvadan put yapıp yiyen Mekke müşriklerinin durumuna düşmüş oluyor Kemalistler bu olay vesilesiyle. Öyle ya, ulu önderlerinin mirası ağaçlarının kesildiğine ve yok edildiğine dair iddialar var, niye çıt çıkmıyor kimseden?

AOÇ arazisine Aksaray yapılmasına Atatürk’ün mirası yok ediliyor diye yırtınanlar, aynı işi CHP’li belediye yapınca niye gıkları çıkmıyor. Demek ki bunların Atatürkçülükleri de sahte, asıl dertleri İslam düşmanlığı.

Ağaç Kesmeme Tabusu

Bana göre kamu yararı (kişisel yararlar için değil!) için gerektiğinde ağaçta kesilir, HES’te yapılır Nükleer santralda. Dolayısıyla benim açımdan Gezi Parkında ağaçların taşınması da makul, Yalova’daki ağaçların kesilmesi de. Belediyenin bu ağaçları kestirmesi zaruri bir durum haline gelmiş ve belediye bunları kestirmekte haklı olabilir, bunu işin ehli bilir.

Dolayısıyla dün Gezi Parkında kesilen ağaçları bahane ederek vandallık yapanları kıyasıya eleştirirken, bu gün zaruri olup olmadığını anlayıp dinlemeden Yalova’daki ağaçların kesilmesini eleştirmem tutarlı bir davranış olmaz ve zaten eleştirmiyorum da.

Ağaç Kesmek Haspama da Yakışmış Yani

Lakin bunun aksini düşünenler, çevre hassasiyeti nedeniyle, ne olursa olsun ağaç kesilemez, HES yapılamaz diyenler, tutarlı olmak, bu uygulamaları kim yaparsa yapsın aynı şekilde tepki vermek durumundadırlar.

Birileri samimi olarak bunu yaparlarsa, fikirlerine katılmasam da yaptıkların saygı duyar, onları takdir ederim. Lakin, elalemin kızının açık saçıklığını ağzından köpükler çıkartarak küfredercesine eleştirirken, kendi kızı da aynı şekilde ortaya çıkınca birden yumuşayıp, yakışmış haspama dercesine; aynı uygulamayı AK Parti yapınca savaş nedeni sayıp, CHP yapınca değil yıkıcı yada yıkıcı olmayan eylemler, gıkını bile çıkarmamak neyle izah edilir.

Hala Anlamadınız mı, Esas Mesele İslam Düşmanlığı

Meselenin tek izah tarzı budur. Düşmanlıklarını açıktan yapamadıkları, dile getiremedikleri için, böyle ağaçtan - sudan bahanelerle yapıyorlar düşmanlıklarını.

Herkes tabiatının gereğini yapacak, bu nedenle azılı İslam düşmanlarının bu yaptıkları zorumuza gitmiyor. Lakin hırs, birilerini çekememek, birilerine yaranmak yada başka sebeplerle karşı mahallenin dümen suyuna girip destek sağlayan antici ve entellerimize ne demeli?

Hadi bu güne kadar anlayamadınız, şimdi de mi anlayamadınız meselenin ne olduğunu? Samimi iseniz bir kez daha gözden geçirin tavır ve söylemlerinizi, kimlere hizmet etmekte olduğunuzu.

Yada çıkın meydanlara, Gezi Parkı sürecindeki tüm eylemlerinizi burada da gerçekleştirin de anlayalım samimiyetinizi.

Valide Bağı Camiini Kim İstemiyor

Gezicilerden bir güruh geçen haftalarda Valide Bağı parkı kenarındaki ağaçlık olmayan belediyeye ait bir alana yasal prosedüre uygun olarak camii yapımını engellemek için adeta seferber olmuşlardı.

Valide Bağı Camii arsasında olmayan ağaçlar üzerinden yeşili bahane ederek Cami inşaatını engellemeye çalışanlarla, Yalova’da dev gibi ağaçları doğrayarak kavşak yapımına ses çıkarmayanlar aynı cenahtan değil mi?

İçimizdeki Beyinsizler Yüzünden

İnsan merak ediyor, aynı alana bir cemevi, bir sanat merkezi yada benzeri bir inşaat yapılsa yine karşı çıkarlar mı idiler? Çifte standart bile değil, çoklu standart bunlardaki, hiçbir ilke ve ahlaki kaygıları yok. Tam bir savaş psikolojisi ile hareket ediyor, zafere ulaşmak için her şeyi mübah görüyorlar.

Elbette bunlardan başka türlüsünü beklemek muhal, lakin ya bunlara yanaşmaya – yaranmaya, eklemlenmeye çalışan, gülücükler saçan, bunların yanına sığıntılanıp bizim mahalleye kurşun atan içimizdeki beyinsizlere ne demeli; 7.Araf Suresi 155. Ayette Musa (as) “içimizdeki beyinsizlerin yaptıkları yanlışlar yüzünden bizi de helak eder misin Allah’ım” demekten başka?

YAZIYA YORUM KAT

1 Yorum