1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Dedikoduculuğun Adı Habercilik Olur mu?
Dedikoduculuğun Adı Habercilik Olur mu?

Dedikoduculuğun Adı Habercilik Olur mu?

İnternet haberciliği adı altında yapılanlar, İslami kamuoyuna hitap eden yayın organlarında dahi neredeyse hiçbir ilkenin gözetilmez olduğu bir zihniyetin yaygınlaştığının göstergesi gibi!

12 Ağustos 2014 Salı 15:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsteyen istediği zırvayı ‘haber’ yapıp internet sitesinde ya da bloğunda yayınlıyor veya sosyal medya üzerinden kişisel hesabından yayıyor. Hiçbir kural yok, hiçbir ölçü gözetilmiyor. Adeta orman kanunu! Herkesin her istediğini söyleyebildiği; tutarlılık, adalet, doğruluk ölçüleri gözetilmeksizin her isteyenin istediği iftirayı, masalı, asparagası yaygınlaştırabildiği bir vasat inşa edilmiş vaziyette.

Haberler akıyor, gidiyor nasılsa; kimsenin dönüp bakacağı, sorgulayacağı falan yok! Salla gitsin, yeter ki o anda görünsün, okunsun, rayting alsın!

İnternetin iletişim imkanlarını inanılmaz biçimde artırdığı, genişlettiği kesin ama aynı oranda yalancılığı, desteksiz atmayı, iftirayı yaygınlaştırdığı da!

Yazık ki, sadece ana akım medya organlarıyla, din günü endişesi taşımayanlarla sınırlı kalmıyor bu hastalıklı eğilim. İslami camiaya hitap etme iddiasına sahip yayın organlarında da neşvünema buluyor. Evet, yayın organları ne kadar övünseler azdır; yaptıkları haberler çoğalıyor, konuşuluyor, gündemi belirliyor! Arada adalet duygusunun, ölçünün, mantığın imha edilmesi pahasına da olsa amaçlarına ulaşıyorlar kısacası!

İşte Haber10 adlı siteden bir haber: 

ABD senatörü McCain ve IŞİD lideri aynı karede!

Amerika Senato üyesi Cumhuriyetçi John McCain ile IŞİD terör örgütü lideri Ebubekir Bağdadi’nin aynı karede yer aldığı fotoğraf gündemi sarstı.

Bazı sitelerde yayınlanan ve Amerika Senato üyesi Cumhuriyetçi John McCain ile IŞİD terör örgütü lideri ile Ebubekir Bağdadi'nin olduğu iddia edilen bu fotoğraf ortalığı karıştırdı.

Yayınlanan fotoğrafın 2013 yılında Türkiye ile Suriye sınırında çatışmaların yoğunlaştığı dönemde çekildiği iddia edildi.

İşte McCain ile Bağdadi'nin olduğu söylenilen o fotoğraf:

mccain-oso-bayragi.jpg

***

Ne haber ama!

Amerikalı senatör John McCain ile IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen fotoğraf ortalığı karıştırmış!

Araya okuyucuyu fazla da işkillendirmeyecek şekilde ‘iddia edilen’, ‘ileri sürüldü’ türünden şerhli ifadeler koyunca en pespaye yalanı dahi rahatlıkla söyleyebiliyorsunuz! Utanmaya ne hacet!

Tamam, her gördüğü sakallıyı dedesi sanan çocuk misali, sakallı bir adam resminden Bağdadi çıkarttınız, peki arkadaki Özgür Suriye bayrağını ne yapacaksınız? Geçen sene onca tartışmaya yol açan o görüşmeye ilişkin acaba tartışılmamış, gündemleşmemiş tek bir ayrıntı kalmış mıydı da böyle saf saf, masum masum sorular sorabiliyorsunuz!?

Yaptığınız haberin, yaygınlaştırdığınız palavranın hesabını soran yok nasılsa! Ama unutmayın, ahiret var, hesap var!  

 

HABERE YORUM KAT

16 Yorum