1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Decathlon’dan ‘Koşucu Başörtüsü’ Ürününde Geri Adım
Decathlon’dan ‘Koşucu Başörtüsü’ Ürününde Geri Adım

Decathlon’dan ‘Koşucu Başörtüsü’ Ürününde Geri Adım

Fransız spor malzemeleri firması Decathlon, başörtülü kadın koşucular için piyasaya sürmeyi planladığı ürünü, ülkedeki kamuoyu baskısı sonrası durdurdu.

27 Şubat 2019 Çarşamba 15:43A+A-

Decathlon, başörtülü kadın koşucular için tasarladığı ürünü piyasaya süremedi. Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada, kararın 'görülmemiş tehditler' ve 'hakaret dalgası' sonrası alındığı belirtildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Fransız kamuoyunda tartışma yaratan ürün, bazı politikacılar tarafından ülkenin laik değerlerine aykırı bulundu.

Hatta bazı siyasetçiler Decathlon markasının boykot edilmesi görüşünü de savundu.

'FRANSA'DA SATIŞA SUNMAYACAĞIZ'

Dünya genelinde birçok ülkede mağazaları yer alan Decathlon, Fas'ta hali hazırda bu ürünü satıyordu. Şirketin sözcüsü kararla ilgili olarak, RTL radyosuna yaptığı açıklamada, "Bu ürünü Fransa'da satışa sunmama kararı aldık" dedi.

Fransız şirket, satış noktalarındaki bazı çalışanlarının hakaret ve hatta fiziki tehdide maruz kaldığını da duyurdu.

MACRON'UN SÖZCÜSÜ BOYKOTU SAVUNDU

Sağlık Bakanı Agnès Buzyn de RTL radyosuna yaptığı açıklamada, ürünün yasak olmadığını belirttikten sonra "bir Fransız firmasının başörtüsü reklamı yapmasını istemezdim" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un parti sözcüsü olan Aurore Bergé de boykot kararını savundu ve "Değerlerimize karşı gelen bir markaya ne kadın ne de bir vatandaş olarak artık güvenemem" dedi.

Twitter üzerinden Bergé'ye yanıt veren Decathlon firması ise "Bizim amacımız çok basit: uygun olmayan spor kıyafeti ile koşmaya çalışan başörtülü kadınlara, önyargısız bir şekilde bir ürün sunmak" mesajını paylaştı.

Fransa'da Müslüman kadınların kıyafetleri ile ilgili tartışmalar, daha önce de ülke geneline yayılmıştı.

Ülkede 2004 yılından bu yana başörtüsü devlet okullarında ve kamu binalarında yasak durumda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum