1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu'ndan Irak Şam İslam Devleti İddiası
Davutoğlu'ndan Irak Şam İslam Devleti İddiası

Davutoğlu'ndan Irak Şam İslam Devleti İddiası

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye'nin kuzeyinde ortaya çıkan Irak Şam İslam Devleti hakkında dikkat çeken açıklamada bulundu.

09 Ocak 2014 Perşembe 14:40A+A-

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Ne zaman Suriye'nin Kuzeyi'nde muhalefet güçlendi, Irak Şam İslam Devleti o zaman ortaya çıktı. Perde gerisinde bunlarla rejim arasında ortaklık var" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, AA Editör Masası toplantısında, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin AA editörlerinin sorularını yanıtladı.  Bakan Davutoğlu'nun açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Muhalefet olarak gördüklerini terörle suçluyorlar, o terör tehdidini bastırmak için daha büyük bir şiddet uygulama konusunda meşruiyet kazanmış oluyorlar, bu durum da çatışmaları körüklüyor"

"Türkiye'ye dönük bir psikolojik harekat yapılıyor sanki Türkiye silahlı grupları destekliyormuş gibi"

"Suriye rejimi unsurları, PYD unsurları, El-Kaide unsurları bizim için güvenlik riski oluşturan faktörlerdir"

REJİMİ EHVENİŞER DENİLECEK NOKTAYA GETİRİYORLAR

"Ne zaman Suriye'nin Kuzeyi'nde muhalefet güçlendi, Irak Şam İslam Devleti o zaman ortaya çıktı. Perde gerisinde bunlarla rejim arasında ortaklık var"

"Bunlar (radikal unsurlar Suriye'de) o kadar yanlış yöntemler uyguluyorlar ki rejimi ehvenişer denilecek noktaya getiriyorlar."

"Bizim tutumumuz gayet açık, muhalefetin Cenevre-2 Konferansına katılmasını istiyoruz"

"İran'ın Cenevre-2'ye katılmasını doğru buluyoruz. Burada İran'ın da Cenevre-1'de alınan kararları kabul etmiş olması lazım"

"Suriye muhalefetinin Cenevre-2'ye katılacağını tahmin ediyorum ama uluslararası toplum da (rejimin saldırıları durdurması konusunda) üzerine düşeni yapmalı"

"Uluslararası toplum diye bir toplum varsa, bu toplumun varoluş ispatını kaybettiği yer Suriye'dir"

ALMANYA'DAKİ GELİŞMELERİ KAYGIYLA İZLİYORUZ

"Böyle bir uygulama kaygı verici. Özgürlüklerin tüm Avrupa'da olduğu gibi Almanya'da da evrensel standartarda kullanılması önem taşıyor. Gelişmeleri kaygıyla takip ediyoruz"

HABERE YORUM KAT

1 Yorum