1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Davutoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu’na 'yeni bir ittifak' oluşturulmasını mı öneriyor?
Davutoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu’na 'yeni bir ittifak' oluşturulmasını mı öneriyor?

Davutoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu’na 'yeni bir ittifak' oluşturulmasını mı öneriyor?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaklaşık 10 gündür Millet İttifakı ortakları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında "ev ziyareti" ve "akşam yemeği" buluşmaları gerçekleştiriyor!

14 Ocak 2022 Cuma 13:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Partilerden görüşmelerin detaylı bilgilerine dair açıklamalar yapılmasa da BBC Türkçe'nin ifadesine göre, "kulislere yansıyan bilgiler, Davutoğlu'nun, önümüzdeki seçime yönelik olarak, partisinin de içinde yer alacağı "yeni bir ittifak tasarımı" için mesai yaptığı yönünde."

6 Ocak akşamı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu evinde ziyaret etti. Bu görüşmeye ilişkin resmi bir açıklama ise yapılmadı.

11 Ocak akşamı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahmet Davutoğlu akşam yemeğinde bir araya geldi. 

Partilerin genel merkezlerinden iki liderin fotoğrafları ile birlikte "güncel gelişmeleri değerlendirdiği" bilgisi paylaşıldı.

Bu görüşmeden bir gün sonra ise bu defa Davutoğlu, Meral Akşener'i ziyaret etti.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Davutoğlu'nun iki liderle başlattığı program dışı görüşmelerinin temel konusu ise "yeni bir ittifak tasarımı" üzerinde çalışılması önerisi.

BBC'nin haberine göre, "Edinilen bilgiye göre, Akşener ve Kılıçdaroğlu'na yeni ittifak modeli ve bunun sağlıklı işlemesi için de bir mekanizma kurulması önerisi götüren Davutoğlu, liderlerin uzlaşması halinde bunun en kısa sürede bir deklarasyonla kamuoyuna açıklanmasını istiyor.

Davutoğlu'nun bu hamlesinin altında ise yeni kurulan bir parti olarak "Millet İttifakı'na eklemlendi" algısını engellemenin yanı sıra, seçmene güven verecek bir ittifak mekanizması oluşturulması arayışının yattığı konuşuluyor."

Davutoğlu'nun görüşlerini hem Kılıçdaroğlu, hem de Akşener'e ilettiği belirtilirken, iki liderin de bu önerilere sıcak baktığı iddia ediliyor. 

Ahmet Davutoğlu'nun bir dönemin unutulmayacak, hafızalarda kötü bir iz bırakan ve partinin kemik yapısının ırkçılık ile döşendiği bilinen partisini hükümete getirme iddiası taşıyan Meral Akşener ile CHP gibi kurulduğu günden beridir Müslümanların aleyhine olan durumları meydana getiren veya destekleyen siyasi pragmatizm haricinde toplumdan kopuk olduğu alenen tescillenen parti ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmesi ve iktidar çalışmalarını onlarla yürütmesi tepki çekiyor. 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum