1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Darbeci pişkinliği; bir de özür bekliyor!
Darbeci pişkinliği; bir de özür bekliyor!

Darbeci pişkinliği; bir de özür bekliyor!

Çetin Doğan utanmadan kendisine yapılan “hukuksuzluklar” sebebiyle özür beklediğini söylemiş!

03 Eylül 2021 Cuma 20:29A+A-

HAKSÖZ HABER

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan emekli orgeneral Çetin Doğan 28 Şubat davalarında çıkan kararları eleştirdi. 81 yaşında cezaevine giren darbeci Doğan haksızlığa uğradığını ifade ediyor. Kendisinin suçsuz olduğunu ilan ederken asıl suçluları göstermeyi de unutmamış: 28 Şubat Davası’nda evet suçlular var. Ancak bu suçlular hiçbir zaman sanıklar olmadı. Davaya bakanlar, davaya ruhsat verenler, hukuksuz süreci başlatanlar, bu hukuksuz sürece destek olanları, bu adaletsizliğe kesintisiz güç kaynağı sağlayanlar asıl suçlulardır. 

28 Şubat sürecinde meşru hükümeti medya, ordu, siyaset üçgenine alarak deviren Kemalist statüko küstahlığından hiçbir şey kaybetmemiş. Çetin Doğan’ın hapsedilmesi sembolik olarak taşıdığı değer sebebiyle de oldukça önemli bir yerde duruyor. Zira Doğan sözlerinin devamında pişkinliğini gösterircesine bir de özür beklediğini söylüyor. “Bu sebeple, özür dilemesi gereken, af dilemesi gereken de onlardır. Bizler değiliz.”

Kendisinin durumunu Osman Kavala’ya benzeten Çetin Doğan kaş yapayım derken göz çıkartmış. Kavala hakkındaki iddialar toplumun geniş kesimlerini ikna etmekten uzakken Çetin Doğan’ın darbeciliği tartışma konusu yapılamayacak kadar kesin bir şekilde önümüzde duruyor.

Hal böyleyken Çetin Doğan’ın özür beklemesi tarihe “en pişkin darbeci” olarak geçmesini sağlayacak bir vasat ortaya çıkartıyor. Doğan vb. darbeci şeflerin hukuki süreçler sonucunda mahkum edilmeleri Türkiye’de bu işe kalkışma cüretini gösterecekler için de önemli bir mesaj olma özelliği taşıyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum