1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Darbeci Hafter Darbeci Sisi’nin Gözünden Düştü!
Darbeci Hafter Darbeci Sisi’nin Gözünden Düştü!

Darbeci Hafter Darbeci Sisi’nin Gözünden Düştü!

Mısır'ın cunta lideri Sisi, Libya'da başarısız Trablus saldırıları nedeniyle darbeci Hafter'e verdiği desteği geri çekmeye hazırlanıyor.

24 Ocak 2020 Cuma 00:29A+A-

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, 4 Nisan'da Trablus'u ele geçirmek için birliklerine saldırı emri vermiş ve 48 saat içinde başkentin kontrolünü ele geçireceklerini iddia etmişti. 

Aylar geçmesine rağmen darbeci Hafter, Libya'da istediği sonucu alamadı. Başarısız saldırıları nedeniyle Hafter, kendisini destekleyen BAE, Mısır ve diğer ülkelerde hayal kırıklığına neden olurken çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 

Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi’nin Hafter’e verdiği desteği yeniden gözden geçirdiği iddia edildi. Ortaya atılan iddiayı Mısırlı bir diplomat doğruladı. Mısırlı diplomat, “Kahire ile Libya komutanı arasındaki iletişim önemli ölçüde kötüleşti” açıklamasında bulundu. 

Hafter’in başarısız Trablus saldırılarından dolayı Mısırlı yetkililerin mutsuz olduğunu belirten Mısırlı diplomat,  Abdülfettah el Sisi’nin darbeci Hafter’le yakın zamanda planlanan bir toplantıyı iptal ettiğini de açıkladı. 

Diplomat, Mısırlı yetkililerin Hafter’i isyancı grubun içinde başka bir komutanla değiştirmeye çalıştığını bildirdi.

Kaynak: STAR

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum