1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Danıştay, Bu Fotoğrafta Bir Sakınca Görmedi
Danıştay, Bu Fotoğrafta Bir Sakınca Görmedi

Danıştay, Bu Fotoğrafta Bir Sakınca Görmedi

Danıştay, gençlere örnek olma sorumluluğundan uzak eğitimcilerle ilgili tartışılacak bir karara imza attı.

09 Haziran 2010 Çarşamba 13:39A+A-

Kayber Avcı / Zaman

Muğla 75. Yıl Fen Lisesi'nin yatılı öğrencilerinin içki içmesine izin verdiği ve birlikte içkili mekânlara gittiği için görevden alınan Okul Müdürü Kamil Arslan, Danıştay 2. Dairesi tarafından görevine iade edildi. Muğla 1. İdare ve Aydın Bölge İdare mahkemelerinin ret kararına rağmen Danıştay, 2'ye karşı 3 oyla yürütmeyi durdurdu. Müdür Arslan'ın, önümüzdeki günlerde yeniden göreve başlayacağı haberi tepkiyle karşılandı. Okul Müdürü Arslan, 14 Haziran 2007'de şiir dinletisinden sonra gece yarısı öğrencileri bara götürerek beraber içki içtiği, okul pansiyonunda öğrencilerin içki içmesine göz yumduğu ve derslere girmediği için Milli Eğitim Bakanlığı'na şikâyet edilmişti.

Bakanlık müfettişlerinin incelemesi sonucu Arslan, yöneticilik görevinden alınarak Muğla Ticaret Meslek Lisesi'ne öğretmen olarak atandı. Muğla 1. İdare Mahkemesi'ne başvuran Arslan, göreve iade talebinde bulundu. 12 Mart 2009 tarihinde görüşülen davada mahkeme, görevden almada hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmadığını göz önünde bulundurarak talebi reddetti.

Bunun üzerine Arslan, yürütmenin durdurulması için Danıştay 2. Dairesi'ne başvurdu. 19 Mart 2010 tarihinde görüşülen davada, 3'e karşı 2 oy çoğunluğuyla şu karar verildi: "Olayda davacı tarafından okul dışında içki kullandığını gördüğü öğrencilerin ÖSS'ye girecekleri ve psikolojik durumları dikkate alınarak disiplin işlemlerinin yapılmadığı anlaşılmıştır. Kamil Arslan'ın başka bir okula öğretmen olarak atanmasına ilişkin dava konusu işlemlerde hukuka uygunluk görülmemiştir."

HABERE YORUM KAT