1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Danimarka, yabancı işçileri istihdam etmek için asgari ücreti düşürecek
Danimarka, yabancı işçileri istihdam etmek için asgari ücreti düşürecek

Danimarka, yabancı işçileri istihdam etmek için asgari ücreti düşürecek

Danimarka hükümeti, ülkede işsizlik oranının on yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesine gerilemesi nedeniyle nitelikli yabancı işçi getirme sürecini kolaylaştıracak adımlar önerdi.

30 Haziran 2022 Perşembe 22:14A+A-

Bloomberg’in haberine göre, Danimarka, AB vatandaşı olmayanlara çalışma izni vermek için kullanılan bir sistem olan Ücret Limiti Planı’ndaki asgari ücreti geçici olarak düşürecek ve yabancı işgücü fırsatlarını genişletecek.

Hükümet, yüksek enflasyon ve faiz oranlarının neden olduğu küresel zorluklar ve azalan tüketici güveni ışığında, ekonominin büyümesinde en önemli anahtarın güçlü bir işgücü piyasası olduğunu belirtti.

İşsizlik oranı yüzde 5,2 ile 2008’den bu yana en düşük seviyeye geriledi ve 8,5 milyon nüfuslu Danimarka’da istihdam edilen kişi sayısı 2,9 milyon kişi oldu.

Maliye Bakanı Nikolai Wammen yaptığı açıklamada, “Danimarka ekonomisi güçlü, ancak şimdi fiyatlarda bir artışa ve işçi sıkıntısına tanık oluyoruz” diyerek, bir süre yabancı işçiler yardımıyla işgücü piyasası üzerindeki baskıyı hafifletmek istediklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT